Press "Enter" to skip to content

Za 39 mioničkih beba po 40 hiljada dinara, besplatna kolica i auto sedišta, Janković: Od sledeće godine povećanje

Danas je 39 mioničkih porodica dobilo po 40 hiljada dinara, besplatna kolica i auto-sedišta za bebe. Poklone je uručio predsednik opštine Mionica Boban Janković, koji je najavio povećanje jednokratne naknade za sve porodilje od naredne godine.

mionbob

– U susret novogodišnjim i božićnim praznicima obradovali smo naše sugrađane, roditelje i naše najmlađe. Poklonili smo auto sedišta i kolica, kao i jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 40 hiljada dinara. Najlepši poziv je biti roditelj, a mi smo tu da pomognemo. Lepa vest je i da ćemo novčanu naknadnu naredne godine povećati, a već u januaru prva rođena beba dobiće 80 hiljada dinara. Tu smo da brinemo jedni o drugima i da budemo porodica koja se voli, poštuje i pomaže, a baš takva je naša Mionica – rekao je Janković i dodao da se u narednom periodu očekuje povećanje broja radnih mesta i još više investicija koje će doneti boljitak za sve građane opštine Mionica.

mion2

Na inicijativu predsednika opštine Mionica Bobana Jankovića besplatna kolica uručuju se od 2019. godine, a auto sedišta od 2017. godine, a od 2022. godine dodeljuje se i novčana naknada za prvu rođenu bebu.

mion1

Ovom događaju prethodila je obuka za roditelje o pravilnoj upotrebi sistema zaštite za decu u vozilima.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *