Press "Enter" to skip to content

Viktor Rozgić gost 19. online Tribine “Valjevski gimnazijalci”

Dragi valjevski gimnazijalci i poštovani prijatelji Valjevske gimnazije najavljujemo 19. online Tribinu “Valjevski gimnazijalci”.

Gost tribine je dr Viktor Rozgić – ekspert za mašinsko učenje. Razgovor vodi profesor Radiša Kovačević. Tribina će se održati u četvrtak, 08.04.2021. godine u 19 časova.

Linkovi za praćenje tribine su:
Zoom.us

https://us02web.zoom.us/j/81263904925?pwd=SXV3bHZGWWY0NXVHRGFSbDl4dU5rdz09

YouTube:
https://youtu.be/kbRvaGApDn0

Viktor Rozgic je rodjen 1977 godine u Valjevu gde je ucio u specijalizovanom matematickom odeljenju Valjevske gimanzije i takmicio se uspesno u oblastima matematike i fizike. Zavrsio je Elektrotehnicki fakultet u Beogradu na smeru automatskog upravljanja nakon cega je proveo 2 godine na magistarskim studijama na ETF-u i kao asistent na Fakultetu Organizacionih Nauka.

Viktor je zavrsio doktorske studije 2011 godine na University of Southern California na temu primene masinskog ucenja na prepoznavanje aktivnosti i interpretaciju ponasanja ljudi. U periodu 2011-2017 radio je u Raytheon BBN Technologies na DARPA and IARPA projektima prepoznavanja emocija i indikatora stresa u govoru i izrazu lica, dogadjaja u video snimcima, i vodio istrazivanja na identifikaciji anomalija u mreznom saobracaju, detekcije uzrocno-posledicnih relacija iz vesti u medijima i trzisnih pokazatelja, i razvoja “vestacke inteligencije” koja bi zamenila istrazivace na problemima masinskog ucenja.

Od 2017 godine Viktor radi u Amazon Alexa na prepoznavanju dogadjaja iz audio signala (Alexa Guard) i vodi rad na prepoznavanju emocija i tona govora i razvoj modela agnosticnih na uticaj demografskih faktora (Amazon Halo). Pored redovnog ucesca na konferencijama u domenu analize govora i masinskog ucenja, 2019 Viktor je prezentovao istrazivanje na detekciji emocija na ReMARS-u. Viktor je autor/koautor 30+ radova, 10+ patenata, i mentor na 10+ projekata studenata postdiplomskih studija u Amazon Alexa.

Viktor zivi u Bostonu sa suprugom Mirjanom koja predaje matematiku na University of Massachusetts, sinovima Lukom (12) i Leom (8). Ne tako cesto, ali uvek izuzetno rado, posecuje Valjevo gde mu zive roditelji Ruzica i Sreten.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *