Press "Enter" to skip to content

Valjevska Biblioteka proglasila pobednike literarnog konkursa i najaktivnije mlađe čitaoce

Matična biblioteka “Ljubomir Nenadović” proglasila je i nagradila pobednike literarnog konkursa “Male priče u vreme korone”, kao i najaktivnije mlađe čitaoce u 2021. godini. Prva nagrada na konkursu dodeljena je Tijani Jovanović (7. razred, OŠ “Nada Purić”), druga Tari Jovanović (8. razred, Valjevska gimnazija), a treća Ignjatu Kosoriću (5. razred, OŠ “Sestre Ilić”), dok su sestre Kala i Eva Jovanović proglašene najaktivnijim čitateljkama Dečjeg odeljenja valjevske Biblioteke. U Muzeju Zavičajnih pisaca pobednici su čitali svoje nagrađene radove i uručene su im diplome i prigodni pokloni među kojima su knjige, besplatne godišnje članarine u Biblioteci, majice i dr.

Biblioteka

Jednoglasne odluke o pobednicima litetarnog konkursa “Male priče u vreme korone” za decu uzrasta od 12 do 15 goina, doneo je tročlani žiri u sastavu bibliotekarki Katarine Josović, Danijele Padejski i Slađane Ranković. Ovaj konkurs raspisan je kad i konkurs “Kako je korona izmenila svet” za učenike od 15 do 19 godina početkom aprila meseca prošle godine, u susret Međunordnom danu knjige i trajao je do kraja oktobra mesecea 2021.

Marijana Timotić, knjižnjičar valjevske Biblioteke, čije je zaduženje bilo da izabere najjaktivnijeg mlađeg čitaoca u 2021. godini, istakla je da kriterijum nije bilo samo uzimanje knjiga, već redovna učešća u radionicama i ostalim aktivnostima koje Biblioteka organizuje.

“Odlučeno je da nagradu dodelimo sestrama Kali i Evi, koje od malih nogu dolaze redovno u našu Biblioteku, uzimaju i čitaju knige, ali i redovno učestvuju u svim aktivnostima koje organizujemo. Odlučili smo da to postane praksa, da svake godine sumiramo celokupnu aktivnost dece koja nam dolaze i izaberemo najaktivnije čitaoce. Nadamo se da će zaživeti i akcija mesečnog biranja mladog čitaoca, čije bi ime bilo objavljeno kao dobar primer ostalima”, rekla je Marijana Timotić.

Ona je istakla da je organizovanje ovakvih aktivnosti lepa promocija Biblioteke, a ujedno i podsticaj mladih Valjevaca na kreativnost.

“Deca vole da dolaze i provode vreme u Biblioteci, redovno čitaju, a mi smo za ove dve godine trajanja pandemije nabavili mnogo knjiga, i lektire i onih naslova za koje postoji interesovanje”, poručila je na kraju Marijana Timotić.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *