Press "Enter" to skip to content

Talentovani studenti Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija

Valjevski odsek Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija prepoznaje raznovrsnost veština svojih studenata i podstiče talente u njihovim sportskim, umetničkim, kulturnim, digitalnim i društveno odgovornim aktivnostima, koje dopunjuju njihova stručna znanja i veštine.

Sa ponosom predstavljamo sestre Minu i Martu Milivojević, studentkinje druge godine na studijskom progamu Poslovna informatika. Akademiju su upisale 2019. godine, nakon što su sa odličnim uspehom uporedo završile dve srednje škole – Ekonomsku školu u Valjevu i Školu primenjenih umetnosti u Šapcu. Da je Akademija insititucija na kojoj žele da grade svoju akademsku karijeru, shvatile su nakon što su od tadašnjih studenata dobile brojne preporuke i pohvale u vezi sa načinom studiranja. Već prilikom prvog susreta sa predavačima na prijemnom ispitu bilo im je jasno da su donele pravu odluku. Na Akademiji im se najviše dopada veoma lep odnos predavača i studenata, to što ih predavači usmeravaju i prenose praktično primenjiva znanja, a posebno im se dopada to što su upravo u ovoj instituciji stekle nove prijatelje.

Pored uspešne akademske karijere, sestre Milivojević su veoma nadarene za slikanje, kojim se bave od ranog detinjstva. Njihovi autentični radovi najčešće su na platnu, ali i u vidu murala na dečijim školicama, obdaništima i zdravstvenim ustanovama. Kao nadareni umetnici, one su članovi Udruženja za negovanje tradicije i kulture valjevskog kraja, a članstvo u ovom udruženju približilo im je veštine vizuelne komunikacije. Kao poseban uspeh izdvajaju II nagradu na konkursu za najbolji kolorit Grada Valjeva, učešće u promociji izložbe o Prvom svetskom ratu u Vašingtonu i izložbu posvećenu deci sa Kosova i Metohije, koja je trenutno postavljena na Trgu Živojina Mišića u Valjevu. Ipak, kako kažu, najveća nagrada im je radost koju osete kada vide da su motivisale decu da crtaju i razvijaju talenat za slikanje.

Svako delo naslikale su zajedno, a slikanje doživljavaju kao ispunjavanje potrebe za lepotom. Ove izuzetno nadarene devojke su odlični studenti, a budućim kolegama poručuju: „Pored talenta, za postizanje poslovnih uspeha u životu neophodno je i znanje.  A to znanje Akademija može da vam pruži.”

 

Izvor: https://vipos.edu.rs/

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *