Press "Enter" to skip to content

TAKO ZAMIŠLJAM NEBO

Od ponedeljka 28. septembra do nedelje 25. oktobra 2020. godine, u Galeriji Narodnog muzeja Valjevo biti prikazana izložba slika i crteža “TAKO ZAMIŠLJAM NEBO” autorke Marije Jevtić.

Narodni muzej Valjevo

Marija Jevtić je rođena u Valjevu . Na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu diplomirala je 1994. godine na odseku scenografije. Autor scenografije i kostima na preko stotinu pozorišnih predstava u zemlji i inostranstvu. Realizovala preko 200 plakata i programa za Pozorište Atelje 212 i druga pozorišta, takođe i pozorišta u Zadru, Zenici, Novom Sadu, Somboru… Izlagala je na više kolektivnih izložbi i autor je pet samostalnih izložbi.

Narodni muzej Valjevo
Izvor: Facebook

Od 2007. Godine bavi se dečjim knjigama kao illustrator i autor. Tokom 2013. godine nagrađena na međunarodnoj izložbi ”Umetnost dodira” u Sarajevu i izlagala sam Majskom salonu u Beogradu. Učesnik “Zlatnog pera” 2014. i 2019. godine Dobitnik je nagrada:

  • Sterijinog pozorja za grafički dizajn 2012
  • Nagrada za ilustraciju na Novosadskom sajmu knjiga 2015.
  • Nagrada godišnje izložbe slikarsko grafičke sekcije 2016.

Predstavnica Srbije na Bijenalu ilustracije u Bratislavi 2013.  Jedna od učesnica izložbe Izložba ilustracija „Savremeni srpski ilustratori knjiga za decu“ u Bratislavi 2018. Godine  i 2019. godine u Beogradu.

Budite prvi koji će ostaviti komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *