Press "Enter" to skip to content

Promocija 3 knjige u Modernoj galeriji Valjevo

U subotu 26. juna 2021. godine, sa početkom u 12. časova, u Modernoj galeriji Valjevo održaće se promocija knjiga posvećenih Ljubomiru Ljubi Popoviću:

LjUBA POPOVIĆ – PREČNIKOM DUŠE, autora Dragane Marković, u izdanju Službenog glasnika, Beograd 2019. godina. Bilingvalno izdanje na srpskom i francuskom jeziku. Knjiga je nagrađena od strane ULUPUDS-a u kategoriji umetnički dokument na 64. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu. Knjiga sadrži biografske zapise i intervjue beležene od 1998. godine.

U KORAK SA LjUBOM, zbornik tekstova, autora i priređivača Živojina Ivaniševića, sa tekstovima Nikole Kusovca, Milana Komnenića, Dejana Đorića i Srete Bošnjaka, u izdanju Pariskog kruga, Beograd 2021. godina. Bilingvalno izdanje na srpskom i engleskom jeziku.

PLATNO BEZ ŠTAFELAJA, autora Nataše Kristić, u izdanju Moderne galerije Valjevo i Valjevske gimnazije, Valjevo 2020. godina. Bilingvalno izdanje na srpskom i engleskom jeziku. Jubilarni katalog nastao povodom obeležavanja trideset pet godina Moderne galerije Valjevo i sto pedeset godina Valjevske gimnazije. Interpretacija Ljubino slikarstvo oblikovana je kroz dijalošku formu.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *