Press "Enter" to skip to content

Predškolci “Zvončića” ispričali “Valjevske priče”

Imajući u vidu da je i ove godine zbog epidemije korona virusa izostala centralna završna svečanost svih valjevskih predškolaca, trideset mališana jedine predškolske grupe vrtića “Zvončić” imalo je i izvelo završnu priredbu u dvorištu svog obdaništa dostojnu pažnje brojnije publike i pozornice Gradskog trga, gde se tradicionalno i održava program pod nazivom “Predškolci Valjevu”. “Maturanti” vrtića “Zvončić” ispričali su na poseban i jedinstven način, u okviru svoje završne priredbe, svojim roditeljima “Valjevske priče”. Ovaj zanimljiv program zabavnog i obrazovnog karaktera, osmislile su i sa ljubavlju i predanošću sa “svojom decom” pripremale vaspitačice Nataša Adamović i Jelena Jovanović, sa verom će ih njihovi mališani u srcu nositi zauvek.

“Valjevske priče” – Završna priredba predškolaca vrtića “Zvončić”

“Valjevske priče” počinju u parku, gde četiri stara Valjevca igraju šah i evociraju uspomene. Sećaju se Ljube Popovića, Mikija Jevremovića, Voje Brajovića, Miće Orlovića, valjevskog čuvenog korzoa, igranki, lepih devojaka, mode koja je pratila neko starije vreme… Mališani govore i o Milošu Teodosiću, Željku Joksimoviću, Jovanu Maljokovići, Nevernim bebama, kao i Matiji Bećkoviću, koji Valjevo nose u srcu. Sami roditelji bili su prijatno iznenađeni dečjom izvedbom, ali i temom i konceptom priredbe, kojom se završava jedno značajano poglavlje u životu njihove dece.

“Valjevske priče” – Završna priredba predškolaca vrtića “Zvončić”
“Priredbu smo pripremali sa elanom, iako nismo znali da li će roditelji imati priliku uživo da nas vide zbog epidemiološke situacije. Najzad smo sačekali popuštanje mera i priredba je dozvoljena u dvorištu vrtića uz poštovanje svih propisanih mera. Deci je bilo jako važno da zablistaju pred roditeljima, jer je ovo ipak završna priredba. Nama vaspitačima je puno srce kada vidimo da uživaju, da željno iščekuju svaku probu. Po završetku priredbe emocije su preplavile dvorište, ponos roditelja i vaspitača bio je gotovo opipljiv”, kazala je vaspitačica Jelena Jovanović.
“Priredba je pripremana oko mesec i nešto dana. Deca su rado vežbala, što je dokaz da im je tema bila zanimljiva i prijemčiva za uho i srce. Roditelji su bili presrećni, oduševljeni i prezadovoljni. I sama sam  prezadovoljna ishodom priredbe, ponajviše što su deca ovim interesantnim sadržajima naučila mnogo “, rekla je vaspitačica Nataša Adamović.
Vaspitačice ističu da je priredba bila povod da deca svoj grad upoznaju na drugačiji način, da saznaju neke zanimljivosti i neobične stvari iz vremena svojih baka i deka.
“Svaki predan rad donosi plodove, a nama sreću i radost u samom činu rađanja nečeg dosad neviđenog”, istakla je Nataša Adamović.
“Mislim da smo ovom priredbom poslali poruku da je grad Valjevo sa svojim Valjevcima vredan svakog divljenja, da zaslužuje našu pažnju i ljubav”, poručila je Jelena Jovanović.
“Valjevske priče” – Završna priredba predškolaca vrtića “Zvončić”
Završna predškolska priredba je “krunisanje” emotivne niti koja je godinama ispredana između dece i vaspitača. To klupko divnih uspomena ostaje utkano u njima zauvek.
Vaspitačice Jelena Jovanović i Nataša Adamović sa svojim predškolcima
IZVOR: Valjevskaposla

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *