Press "Enter" to skip to content

Otvaranje izložbe u čast vladike Nikolaja Velimirovića

Otvaranje izložbe „Sveti Nikolaj Srpski – Besede u večnost“ održaće se u sredu, 1. decembra 2021. godine u 12 časova u amfiteatru Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija, Odsek Valjevo.

nikolaj

Eparhijski odbor za veronauku i Društvo za negovanje tradicije i kulture valjevskog kraja, pod pokroviteljstvom Grada Valjeva, kreirali su izložbu povodom tri značajna jubileja – 150 godina od rođenja, 65 godina od upokojenja i 30 godina od prenosa moštiju Svetog vladike Nikolaja u rodni Lelić.

Pisana dela i besede vladike Nikolaja Velimirovića (1881-1956), njegove misli i učenja, izazivali su divljenje i poštovanje njegovih savremenika. I danas, 65 godina posle njegovog ovozemaljskog upokojenja, njegov život i misli prate se pažljivo i sa ljubavlju. I danas se umnožavaju, čitaju i prepričavaju njegova dela u narodu i navode u naučno-istraživačkim radovima iz različitih oblasti širom sveta.

Studenti i profesori Akademije u Valjevu izražavaju zahvalnost za postavku izložbe u prostorijama svog odseka, ističući da se u savremenoj poslovnoj praksi sve više naglašava potreba za razmatranjem osnovnih vrednosti i poslovne etike u svetlu učenja dr Nikolaja Velimirovića.

Izložba će biti otvorena mesec dana za studente, profesore, goste Akademije i ostale zainteresovane.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *