Press "Enter" to skip to content

NOVOGODIŠNjI VREMEPLOV MUZIČKE ŠKOLE

U samom finalu godine, nakon vrlo dinamičnog i uspešnog prvog polugodišta, MŠ „Živorad Grbić“ prvo „poluvreme“ ove školske godine završava velikim novogodišnjim koncertom svojih solista, ansambala, horova i orkestara u utorak, 28. decembra, s početkom u 19 časova u koncertnoj sali škole.

novogodisnjikoncert

„Iza nas je jedan vrlo uspešan period sa preko 70 osvojenih nagrada na republičkim i međunarodnim takmičenjima, otvorena biblioteka škole, koja je, sudeći po reakcijama obradovala ceo Grad, brojni koncerti naših učenika u Modernoj Galeriji, Narodnom Muzeju, Valjevskoj gimnaziji, samoj školi. Od oktobra , posle 20 meseci pauze, ponovo raspevano muzičko zabavište, zapažen nastup u okviru obeležavanja 70 godina Narodnog Muzeja, humanitarne akcije učenika, i još mnogo toga lepog, vrednog i kreativnog, a vezanog za svakodnevni život škole“, tvrdi direktorka muzičke škole, mr Suzana Radovanović Perić. „ Nekako je vrlo prirodno, imajući u vidu takav presek stanja, da se od 2021. godine oprostimo jednim velikim koncertom koji će na novogodišnjoj sceni predstaviti naše najkvalitetnije soliste svih odseka, kamerne ansamble, orkestre i horove. U muzičkoj školi, svaki novogodišnji koncert ima svoju tematiku, a ovog puta, muzikom putujemo kroz vreme. Interpretacijom kompozicija od vremena renesanse do današnjih dana objedinjujemo prošlost i sadašnjost, sa iskrenom željom da svojim notama prizovemo budućnost koja će se pamtiti po stvaralaštvu, umetnosti, humanosti i dobrim među ljudima, jer, kako to već kaže naš školski moto: Muzikom se najlepše neguje čovek u svima nama.” završava Radovanović – Perić.

Koncert će se održati u skladu sa epidemiološkim merama, ulaz je kao i za sve programe muzičke škole slobodan, ali kako su nam u muzičkoj školi rekli, svi posetioci koji povodom novogodišnjih praznika žele da obraduju učenike i nastavnike ove institucije, pozivaju se da školi prilikom dolaska na koncert poklone knjigu za obogaćivanje njihove novoformirane biblioteke.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *