Press "Enter" to skip to content

NOĆ MUZEJA 14-20. MAJ 2022.

U okviru Nacionalne nedelje muzeja koja se održava od 14- 20.maja tekuće godine, u Narodnom muzeju Valjevo biće priredjeni interesantni programi za posetioce.

Noc-muzeja

14.maja obeležava se EVROPSKA NOĆ MUZEJA i tom prilikom u Galeriji Muzeja u 18 časova otvaramo izložbu pod nazivom “Cipele- tradicija i moda” iz kolekcije Muzeja primenjene umetnosti u Beogradu. Autorka izložbe je Draginja Maskareli, viši kustos Muzeja primenjene umetnosti u Beogradu.
cipele-tradicija-i-moda
Na izložbi će biti predstavljena ženska obuća iz 19. veka i s početka 20. veka, uglavnom nošena u Srbiji i u regionu i prati proces transformacije odevanja građanske klase tokom 19.veka, od tradicionalne orjentalne nošnje do evropske mode.
Isto veče, 14.maja u 19 i 30, u sali 20.veka u našoj Centralnoj postavci biće prezentacija pod nazivom TRADICIONALNO NASLEDJE U DIGITALNIM MEDIJIMA, koju  je priredila , Gordana Pajić, muzejski savetnik
U ponedeljak, 16. maja u 18 30 časova u Galeriji Narodnog muzeja Valjevo biće priredjena radionica za odrasle pod nazivom   ČAJANKA- оbuća u mom sećanju.
Od ponedeljka 16.maja tokom cele sedmice biće realizovane i dečje radionice( za učenike od 1. do 4. razreda osnovne škole) i to:
– Ishrana starih Rimljana
– Kako smo se i čime igrali
– Nenadovići u našoj istorijji
Radionice organizuje Pedagoška služba Narodnog muzeja Valjevo
Ulaz u sve naše postavke tokom cele sedmice je besplatan.
DOBRO DOŠLI

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *