Press "Enter" to skip to content

Ne biraj falš, upiši se u Muzičku!

Valjevska Muzička škola i ove godine, tradicionalno u junu mesecu,  otvara vrata za nove prvake koji će svoje muzičko obrazovanje započeti u školskoj 2021/2022. godini. Ove godine, MŠ “Živorad Grbić” raspisuje konkurs za prijem ukupno 107 učenika u prvi razred Osnovne muzičke škole (75 učenika u matičnoj školi u Valjevu, 16 učenika u izdvojenom odeljenju škole u Mionici, 16 učenika u izdvojenom odeljenju školu u Lajkovacu). Svi zainteresovani za osnovno muzičko školovanje, biće u mogućnosti da se prijave za polaganje prijemnog ispita sve do 24. maja, popunjavanjem prijave na sajtu Muzičke škole www.muzika.edu.rs, gde mogu pronaći i sve informacije vezane za osnovno muzičko obrazovanje i proceduru upisa u Osnovnu muzičku školu.

Deca uzrasta od 9 godina i mlađi mogu se prijaviti za polaganje prijemnog ispita za instrumente: klavir, violina, violončelo, gitara, harmonika i flauta. Deca uzrasta od 11 godina i mlađi mogu se prijaviti za polaganje prijemnog ispita za instrumente: klarinet, saksofon i truba. Što se tiče sve popularnijeg pevačkog odseka muzičke škole, na odsek Srpsko tradicionalno pevanje mogu se prijaviti deca uzrasta od 10 godina i stariji, a za Solo pevanje, devojčice uzrasta 13 godina i starije i mladići uzrasta 16 godina i stariji.

U junu mesecu, valjevska muzička škola će organizovati i prijemni ispit za upis u Pripremni razred Osnovne muzičke škole,  a u školskoj 2021/2022. godini, u školskim klupama se očekuje ukupno 60 “pripremnjaka” uzrasta 8 godina i mlađi, i to 30 polaznika u Valjevu i po 15 polaznika u izdvojenim odeljenjima u Mionici i Lajkovcu.

“Muzička škola “Živorad Grbić” je škola koja je i pored činjenice da nije “obavezna”, a da ima obavezan prijemni ispit za proveru muzičkih sposobnosti, ipak vrlo popularna u našoj sredini. Svake školske godine mi popunimo naše kapacitete koji nisu mali,  i upišemo novu, vrlo brojnu generaciju muzički nadarenih mališana  u Valjevu, ali i u našim izdvojenim odeljenjima u Mionici i Lajkovcu”, kaže mr Suzana Radovanović Perić, direktorka valjevske Muzičke škole.

Sam prijemni ispit za upis u Osnovnu muzičku školu i Pripremni razred biće realizovan po unapred utvrđenom rasporedu, u  periodu od 7. do 14. juna. Prijemni ispit se polaže pred ispitnom komisijom, a dovoljno je da svi mališani, zainteresovani za polaganje, pripreme jednu dečju pesmicu, a oni malo stariji, koji sebe vide na odseku pevanja, pesmu po slobodnom izboru.

“Ono što ovogodišnji prijemni ispit razlikuje od onih prethodnih,  jeste činjenica da zbog vanredne situacije, ove godine nismo bili u mogućnosti da realizujemo koncertnu promotivnu kampanju škole koja predviđa direktan kontakt sa potencijalnim budućim đacima, mogućnost da uživo čuju i upoznaju  instrumente koji se uče u našoj školi i čuju priču o svemu onome što čini život naše institucije. Već drugo proleće to na žalost, nije moguće. Ali, zahvaljući internet eri u kojoj  živimo, Muzička škola “Živorad Grbić” će tokom maja realizovati promo kampanju Osnovne muzičke škole na Facebook i Instagram stranici škole, zvaničnom sajtu škole i u valjevskim medijima”, najavljuje direktorka Muzičke škole mr Suzana Radovanović Perić

Sve dodatne informacije, zainteresovani kandidati i njihovi roditelji mogu pronaći na sajtu Muzičke škole ili se mogu obratiti na e-mail adresu: [email protected]!

 

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *