Press "Enter" to skip to content

Koncertom Marije Obradović večeras počinju 24. Međunarodni susreti flautista

Koncertom flautiskinje Marije Obradović večeras, u 20 časova, u Koncertnoj sali valjevske Muzičke škole, biće upriličeno svečano otvranje 24. Međunarodnih susreta flautista Tahir Kulenović. Ovogodišnji festival okuplja 141 učesnika iz 30 obrazovnih institucija i 6 država. Kao prateći program festivala, slovenačka muzička radionica  Flavtelje iz Ljubljanae, realizovaće 26. i 27. februara izložbu flauta u prostoru ovdašnje Muzičke škole.  Pokrovitelj festivala je Grad Valjevo.

Tahir-Kulenovic-Marija-Obradovic

Čast da svojim koncertom otvori Međunarodne susrete flautista pripala je Mariji Obradović, višestruko nagrađivanoj valjevskoj flautiskinji u zemlji i inostranstvu i trostrukoj apsolutnoj pobednici Međunarodnih susreta flautista Tahir Kulenović. Marija će na večerašnjem koncertu nastupati uz klavirsku saradnju prof. Sanje Knežević Gavrilović.

Marija Obradović rođena je 2006. godine, učenica je II razreda SMŠ “Živorad Grbić” uklasi prof. Radice Đedović.  Osnovnu muzičku školu u Valjevu završila je kao učenik generacije u klasi prof. Zorane Matić i dobitnica je Nagrade “Živorad Grbić” za izuzetne uspehe na takmičenjima u zemlji i inostranstvu. Dobila je Nagradu Grada Valjeva za 2020. godinu u oblasti postignuća učenika i studenata. Nastupala je na mnogobrojnim koncertima i manifestacijama kao solista i član kamernog ansambla, a izdvajaju se nastupi u Studentskom kulturnom centru u Beogradu, Operi-teatru Madlenianum u Zemunu, Narodnoj biblioteci Srbije, Sajmu knjiga u Beogradu i Sinagogi u Novom Sadu. Do sada je imala dva solistička koncerta. U dosadašnjem školovanju osvojila je preko 70 nagrada, od kojih 60 prvih, i to 13 posebnih priznanja i 36 Laureata na takmičenjima u zemlji i inostranstvu (Holandija, Italija, Slovenija, Hrvatska, Makedonija). Marija je trostruka apsolutna pobednica Međunarodnih susreta flautista Tahir Kulenović.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *