Press "Enter" to skip to content

Besplatna Jazz vakcina od 25. do 29. decembra

Ovogodišnji 36. Valjevski Jazz festival održaće se od 25. do 29. decembra, a prvi put u svojoj dugoj istoriji biće u online izdanju. Svi ljubitelji dobre muzike i pravog džeza moći će da prate besplatno program koncerata koji će biti emitovani premijerno na YouTube kanalu festivala Jazz Fest Valjevo tokom navedenog perioda.

Pored koncerata domaćih i inostranih džez grupa, koji će biti emitovani svake večeri od 25-29. decembra premijerno od 21h na YouTube kanalu, organizatori vredno pripremaju i specijalizovane emisije, kako bi zadržali edukativni duh i cilj koji je ovaj festival negovao svih ovih godina.

Najavljujući ovogodišnji programm koji će se pratiti online, Ivan Teofilović iz organizacije Jazz festa, najavio je da je snimljeno više emisija u kojima su učestvovali studenti Jazz odseka Muzičke Akademije u Beogradu, učenici Valjevske gimnazije, kao i poznati valjevski reperi i muzičari.

“U okviru ovogodišnjeg online izdanja, pripremili smo veče pod nazivom “Bravo majstore”, koje je posvećeno dr Voji Milutinoviću, jednom od osnivača festivala i čoveku kojeg Valjevo samo po dobru pamti. Potrudili smo se da u datim, veoma nepovoljnim okolnostima, izvučemo maksimum i posao obavimo najbolje što smo mogli, jer nismo smeli da dopustimo da se festival koji traje 35. godina u kontinuitetu prekida, uprkos i u inat svemu. Znamo da nas dr Voja gleda i iako ne možemo da ga čujemo, znamo šta nam poručuje. Jednoga dana kada sve ovo bude iza nas i kada se, nadamo se, život koliko-toliko vrati u normalu, svi zajedno ćemo moći koliko nas glas nosi da viknemo: BRAVO MAJSTORI!”, kazao je Teofilović.

Valjevski Jazz festival jedini je festival koji je u kontinuitetu održavan svake godine od svog osnivanja i na kojem je nastupilo skoro 1.200 muzičara i više od stotinu bendova iz zemlje i inostranstva. Ove godine pod sloganom “Jazz vakcina” podržan je od strane Ministarstva za kulturu i informisanje i Grada Valjeva, a održava se u organizaciji Centra za kulturu Valjevo.

Izvro: valjevskaposla.info

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *