Press "Enter" to skip to content

Besplatan ulaz u više od 80 kulturno-turističkih atrakcija

inistarka trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Tatjana Matić saopštila je da će u ponedeljak i utorak, povodom obeležavanja Svetskog dana turizma, više od 80 kulturno-turističkih atrakcija širom Srbije besplatno otvoriti svoja vrata za građane.

Svetski-dan-turizma

Matić je istakla da Srbija sa pravom slavi Svetski dan turizma i sve uspehe i dobre rezultate koje smo, uprkos pandemiji, postigli u ovoj godini, dodavši da se značaj turizma ne ogleda samo u razvoju nacionalnih ekonomija, već i u razvoju malih i nedovoljno razvijenih lokalnih zajednica, što se pogotovo odnosi na našu zemlju.

U sinergiji sa kulturom, ovaj sektor kreira kulturno-turističke proizvode, koji daju posebnu dodatnu vrednost i povećavaju atraktivnost i konkurentnost na domaćem i svetskom tržištu, poručila je ministarka.

Ona je dodala da je sektor turizma pretrpeo najveći udarac usled pandemije i da su dodatna podrška ovom sektoru i datum koji nam predstoji posebno važni.

Lista lokaliteta dostupnih za posetu povodom obeležavanja Svetskog dana turizma i posebne napomene za svaki od njih, dostupne su na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

O radnom vremenu lokaliteta potrebno je informisati se naknadno.

Prilikom poseta obavezno je poštovati propisane mere u cilju sprečavanja širenja zarazne bolesti i očuvanja zdravlja prisutnih.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *