Press "Enter" to skip to content

Abro fest: Još jedna premijere bez publike

Zbog epidemiološke situacije i mera koje su na snazi u našem gradu i druga premijera ovogodišnjeg „Abro festa“ biće upriličena na potpuno drugačiji način. Naime, predstavu „Otvaranje dosijea“ po motivima iz dela Matije Bećkovića glumci će odigrati pred praznom dvoranom, dakle bez prisustva publike, 1. oktobra u večernjim časovima.

Abro fest

Ipak, valjevski ljubitelji pozorišta će najnovije ostvarenje Gradskog pozorišta „Abrašević“ moći da pogledaju na online platformi, kao i na tv programu.

Predstava  „Otvaranje dosijea“ biće emitovana u subotu u 21 sat na programu ovdašnje televizije VA PLUS.  Repriza je na istom kanalu dan kasnije u 17 časova. Za predstojeći vikend će biti postavljena i na YouTube kanalu Gradskog pozorišta „Abrašević“.

Podsetimo, na ovaj način je krajem prošle sedmice odigrana i prva „abrofestovska“ premijera –  „Urnebesna tragedija“ po tekstu Dušana Kovačevića.

Nažalost, još u junu dogovorene gostujuće predstave „Malogradjanska svadba“ u produkciji Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu  i „Ručni rad“ teatra „Promena“ iz  Novog Sada biće odložene  i odigrane kada to u narednom periodu bude dozvoljavala epidemiološka situacija.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *