Press "Enter" to skip to content

16. online tribina “Valjevski gimnazijalci”

Dragi valjevski gimnazijalci, poštovani prijatelji Valjevske gimnazije, najavljujemo 16. online Tribinu “Valjevski gimnazijalci”:

Gost tribine je pozorišni reditelj – MIROSLAV TRIFUNOVIĆ ĆIŠA.
Tribina će se održati u četvrtak, 04.02.2021. godine u 19 časova.

Valjevska gimnazija
Linkovi za praćenje tribine su:

zoom: 

https://us02web.zoom.us/j/84128281567

yuotube (livestream): 

https://youtu.be/-t9qapD8lwE

Miroslav Trifunović Ćiša , diplomirani pozorišni reditelj. Diplomirao u klasi profesora Miroslava Belovića i asistenta Nikole Jeftića. Diplomska predstava Galeb Antona Pavloviča Čehova , odigrana u Ateljeu 212 u Beogradu…..Valjevsku gimnaziju završio 1978, prirodno matematički smer. Razredni starešina Stamen Ivanov.

Rođen u Mionici, gde je završio osnovnu školu, ali i pokrenuo svoje prvo pozorište Teatar Homo Ludens – pobednik na tada prestižnom međunarodnom festivalu BRAMS u Beogradi i mnogim drugim…Radio u više pozorišnih projekata u Beogradu , Novom Sadu, Kragujevcu, Šapcu, Trebinju….ali najduži period života i rada posvetio radu u valjevskom Gradskom pozorištu Abrašević i Dramskom studiju Valjevske gimnazije. Seobe, Prosjačka opera, Koreni, Društvo mrtvih pesnika, Elektra, Magbet, Tikve, Mileva Ajnštajn, Razvojni put Bore Šnajdera, Leptirica……..samo su deo od više od 150 izrežiranih predstava…..Paralelno i posvećeno se bavi pedagoškim radom…..Više od 100 darovitih mladih ljudi su završili prestižne umetničke akademije i danas rade kao autori brojnih umetničkih ostvarenja na filmu i pozorištu, bilo kao glumci, reditelji, dramaturzi, producenti, montažeri, kamermani……….Sinovi Stefan i Bogdan su takođe diplomirani glumci i ostvaruju sve upečatljivije uspehe, a godina pred njima je godina opravdano velikih očekivanja u filmovima čije premijere dolaze na međunarodnim i domaćim festivalima……..Unuci Kosta i Vuk su poseban ponos.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *