Press "Enter" to skip to content

SPASIOCI PRONAŠLI IZGUBLJENE PLANINARE NA DIVČIBARAMA

Brzom intervencijom spasilaca Gorske službe spasavanja Srbije, noćas je pronađena grupa planinara iz Beograda, koji su zalutali tokom pešačke ture u kanjonu Crne reke na Divčibarama.

U nedelju, 11. maja u 21:15, primljen je poziv da je grupa od 9 planinara tog dana krenula na planinarsku akciju na Divčibare. S obzirom da je planinare pri povratku u selo Bukovi uhvatio mrak i da nisu bili sigurni u svoju poziciju, alarmirani su spasioci Gorske službe spasavanja Srbije. Odmah po dobijanju poziva, nakon kraćeg planiranja i pripreme akcije, šestočlani tim spasilaca iz Beograda u 22:15 uputio se na mesto gubljenja planinara. Dve ekipe spasilaca su terenskim vozilima krenule na dve različite lokacije, kako bi što pre locirali dve grupe na koje su se planinari podelili. 


Deo planinara se oko 1:00 bezbedno spustio do polazišne tačke, sela Bukovi, dok je za još dvojicom nastavljana potraga. Oni su pronađeni u 1:30 i tom prilikom je starijem planinaru pružena pomoć da se spusti do terenskog vozila kojim je transportovan do Bukova. 
Nakon što potvrđeno da su svi planinari zbrinuti i bezbedni, akcija je završena u 2:10.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *