Press "Enter" to skip to content

MOŽEMO LI IZLEČITI SINUSE ?

Stalne promene temperature, veoma negativno utiču na disajne organe i sinuse. Ako imate glavobolje , curi vam iz nosa, začepljen vam je nos ili možda hrčete noću onda verovatno imate problem sa sinusima. Znajte da sinusi ne mogu da se izleče već samo zaleče. U urbanim sredinama smo svakodnevno izloženi različitim virusima , bakterijama, alergijama I sl. .

Kada primetimo takve simptome mi odmah posežemo za sprejevima za nos koji definitifno oštećuju našu sluzokožu nosa ako se preterano koriste. Inhaliranje baš i nije za svakodnevnu upotrebu , ali efikasno jeste. Postoje i razne tablete za koje se mi najlakše odlučimo I to naravno bez dogovora sa lekarom. A možemo koristiti I homeopatske tablete koje su takođe efikasne. Pa ko šta voli nek izvoli.

Ali postoji varijanta i da zalečite sinuse svojim rukama.

Evo kako:
Tople obloge- u blago toplu vodu ubacite prstohvat bosiljka, ako ga nemate može i prilikom kuvanja u 1L vode staviti 1 kašiku kuhinjske soli. U tu vodu umočite čarapu napunjenu vatom onda je stavite preko čela i dela nosa. Osetićete olakšanje i smanjen pritisak u glavi. Ovo kombinujte sa inhalacijom.

Napravite kapi za nos:
-maslinovo ulje 1 kašika
-med  ( borov ) 1 kašika
-komova rakija 1 kašičica
-fiziološki rastvor 1 kašičica

Sve promućkati I staviti u bočicu kao za kapi za nos.

Terapija: 1 ujutru i 1 uveče  nakapati ih po par kapi u ležećem položaju. Posle nekoliko minuta ustati I popiti čašu vode.

Preporuka:
Pijte dosta toplih čajeva ( zeleni čaj, žalfiju, borove iglice… )

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *