Press "Enter" to skip to content

JAZZ NA VOJVOĐANSKI NAČIN

23.Jazz fest, po već ustaljenoj tradiciji, otvorio je Big band RTS. Izvedene su kompozicije koje je komponovao ili aranžirao Bora Roković, jedan od najvećih džez muzičara rođenih na ovim prostorima. Utisak i uticaj koji je Roković ostavio na mlade kolege iz Big banda doveo je do sjajnog muziciranja, burno pozdravljenog od valjevske publike.

Posle Big banda na sceni , iako najavljeni za kraj večeri, pojavili su se članovi Panonia Projecta iz Novog Sada. Repertoarom koji su činila autorska dela vođe  benda Vlade Samardžića i pijaniste Aleksandra Bahuna, praktično su održali javni čas ekstrakvalitetnog džeza. Publika je bila ushićena, a posebno raduje da je na sjajnu svirku najbolje reagovala najbitinija publika – valjevski gimnazijalci.

U najavi trećeg benda – Piva Jazz iz Podgorice, čuli smo da su, iako planirani za subotu, stigli i članovi Rene Lacko&Down Town Banda iz Slovačke, te da će njihov nastup uslediti u Art holu Doma kulture. Malobrojna preostala publika korektno je uspela da isprati nastup gostiju iz Podgorice. Slovaci su pošteno otprašili svoj blues repertoar, ipak daleko primereniji klupskom prostoru nego velikoj sali u kojoj se svira džez.

Odlučujući argument u korist činjenici da se radi o džez festivalu pružio je jam session kvinteta Miše Krstića. Za subotu najavljeni su Afterfunk Band iz Beograda i Cubismo iz Zagreba. Ako ne bude nekih promena, verovatno će to biti i redosled nastupa.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *