Press "Enter" to skip to content

Đumbirom protiv ćelavosti

Kosa se može javiti u čudnim oblicima i na neverovatnim mestima. Dlaka na pojedinim delovima tela ima posebnu namenu. Obrve sprečavaju znoju da uđe u oči, dlake u nosu i ušima zadržavaju prašinu da uđe u telo, zatim trepavice, brkovi takodje imaju svoju namenu. Kosa na glavi štiti leti od Sunca, a zimi čuva toplotu.

Ćelavost

Kosa koliko god da se seče, uvek  raste ponovo, između 12,5 i 25 milimetara mesečno. Žene počinju da gupe kosu kasnije od muškaraca. Bolest i stres mogu uzrokovati gubitak kose, radijacija, mnogi lekovi, ako vam nedostaju vitamini, ili ako je hrana lošeg kvaliteta. Svako dnevno gubi od 50 do 100 dlaka. A brijanje glave nam neće pomoći da nam kosa bude gušća, ili da brže raste, jednostavno ćelavost je prirodna pojava koja dolazi s godinama. Prema statistikama, gubitak kose se javlja kod 70% muškaraca. Postoje mnogi proizvodi protiv opadanja kose. A ovaj prirodni recept mogu koristiti i muškarci i žene.

Recept:
Djumbir u prahu(10g) pomešajte sa ¼ šolje čaja od kamilice.Dobijeni sok pomešajtesa istom količinom orahovog ulja.Ovo umasirajte u kosu i čekajte da deluje 10 minuta. Operite i ovaj tretman ponavljajte dva puta nedeljno, ako želite da vam kosa što pre poraste.

Prirodni sastojci koji stimulišu rast kose su: rastavić, kopriva, hajdučka trava a odlične rezultate je pokazalo ricinusovo ulje.

Sa strpljenjem čekajte rezltat.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *