Press "Enter" to skip to content

Domaća medicina – neprijatan miris stopala i obuće

Neprijatne situacije u gostima , osećaj mokrih nogu, ne želite da se izuvate, a sve to može da se dešava ako imate problem sa neprijatnim mirisom nogu. Pitate se šta dalje ?

Smrdljive noge

Neću pričati o ličnoj higijeni, to se podrazumeva. Ali ću vam reći da morate izbegavati čarape lošeg kvaliteta one donose više štete nego koristi. Trebalo bi izbegavati nošenje iste obuće dva dana ne zbog mode nego jednostavno da bi se isušile. Obuću uvek držite na svetlim mestima, izbegavajte zatvorene ormane, jer je to idealno mesto za razmnožavanje bakterija. Jako bitna stvar je da vam stopala posle tuširanja moraju biti potpuno obrisana peškirom, a posebno prostor između prstiju.

Da vam neugodan miris ostane u prošlosti:

-1 supena kašika sušenog bilja (majčina dušica,ruzmarin,žalfija) pomešati sa tri šolje vode. U rastvoru držite potopljena stopala.Takođe ovaj antibakterijski prah koristite za posipanje obuće u delu gde vam se nalaze prsti i ostavite do ujutru.

-Jednom dnevno 50gr sode bikarbone i  sok od 1 limuna staviti u 2l tople vode držati noge oko 15 minuta.

-1l jabukovog sirćeta  pomešati sa 200 ml tople vode u to umočiti gazu, sa tim direktno mazati stopala ovo bi trebalo da traje oko 15 minuta. Ostaviti noge same da se osuše.

Da vam patike ne budu neprijatelj odaberite oružije.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *