Press "Enter" to skip to content

ČUDO SVETOG NEKTARIJA EGINSKOG U VALJEVU

U večernjim satima 20. oktobra ove godine  stara valjevska crkva je postala na nekoliko sati mala da prihvati više od 1000 vernika koji su došli da se poklone čudotvornoj ikoni Svetog Nektarija Eginskog, koja je dobijena na dar od starca Nektarija Vitalisa iz Grčke. Prilikom darivanja valjevskoj crkvi ove čudotvorne ikone starac Nektarije je poručio proti Draganu Aleksiću i proti Sretenu Mladenoviću :“ Nosite je u Srbiju, u Valjevo neka Sveti Nektarije leči sve bolesne”.


Takođe, ove nezaboravne večeri  za sveštenstvo i vernike, održana je i promocija knjige „Svetlopis o Svetom Nektariju Eginskom“ autora prote Nenada Andrića u sali crkvenog doma, koji na žalost nije mogao da primi više od 250 posetilaca, pa je nekoliko stotina Valjevaca ostalo osiromašeno za ovo duhovno veče. Pred sveštenstvom i priređivačem, kako sam kaže prota Nenad Andrić, ostala je obaveza da se na platou ispred hrama u prigodno vreme ponovi promocija knjige.
Foto

U toku večeri govorili su o životu i delu Svetog Nektarija najpre arhimandrit Petar Radulović i profesor dr Slobodan Živković. Svedočenja o čudima koja je lično video dok je boravio u Grčkoj igrajući košarku za Pantanaikos, izneo je čuveni košarkaš Dejan Tomašević. Pesme iz nove knjige čitala je glumica Ivana Žigon, a dečiji hor Hadži Ruvim i Kosovski Božuri svojim umilnim glasovima dali su poseban sjaj ovom duhovnom i kulturnom sabranju Valjevaca. Sve skupa što se priredilo organizatori pripisuju još jednom čudu Svetog Nektarija,  u ovo naše vreme! 

Foto

Pred ikonom Svetog Nektarija svakodnevno se mogu pokloniti svi koji to žele i celivati je u staroj valjevskoj crkvi, a na zdravlje i spasenje poručuju iz stare valjevske crkve.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *