Press "Enter" to skip to content

Blagodeti vode

U svakodnevnom životu voda je, zna se , nezamenljiva. Pročišćava organizam, pojačava cirkulaciju krvi, okrepljuje nervni sistem, a osim toga je i najjeftinije kozmetičko sredstvo, dostupno svakoj ženi.

Znate li da čaša mlake vode, ako se popije ujutru, odmah posle buđenja na naše srce ima blagotvorno dejstvo ? Reguliše rad bubrega I jetre, a samim tim doprinosi lepšem izgledu lica. Naravno,  u tome treba biti dosledan.

Tuširanje lica ima veoma dobro osvežavajuće dejstvo, a uz to je veoma prijatno. Naročito je korisno kada je koža lica dehidrirana, što znači da je zbog spoljašnjih faktora izgubila potrebnu vlagu. Za tuširanje se koristi odstajala mineralna voda ( iz koje su isparili mehurići) prokuvana I kroz gusto platno proceđena voda iz vodovodne mreže ili dobro proceđena kišnica.Vodu treba sipati u bočicu koja ima raspršivač.

Temperatura vode za svakodnevno tuširanje ili kupanje treba da bude 36 – 37 stepeni , kao normalna temperature ljudskog tela. Kupanje u suviše toploj vodi se ne preporučuje osobama koje imaju bilo kakve srčane smetnje. Hladna voda pojačava cirkulaciju krvi, idealna je za jutarnje “razmrdavanje” I za okrepljenje pred večernji izlazak. Temperatura vode treba da bude od 15 – 25 stepeni . Tuširanje hladnom vodom veoma je korisno posle kupanja u mlakoj ili vrućoj vodi. Ako se primenjuje svakodnevno , sprečava opuštanje mišića . To naročito važi za grudi. Osim toga , može uspešno da spreči ili uspori stvaranje celulita. Za one koji pate od nesanice , efikasno je večernje kupanje u toploj vodi u koju je stavljena šaka lipovog cveta.

Ako u ovim  danima želite da se oslobodite nekog suvišnog kilograma , primenite laku ishranu ( posno meso, dosta voća I svežeg povrća) u kombinaciji sa osam čaša mineralne vode raspoređenih između obroka . Važno je da u tom periodu jedete što manje slano, jer u protivnom povećana količina vode koju pijete svakodnevno neće imati odgovarajuće dejstvo.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *