Press "Enter" to skip to content

ORK METALAC SLAVIO PROTIV TALENTOVANIH DEČAKA IZ ARANĐELOVCA

Rukometaši ORK Metalca su upisali još jednu važnu pobedu u Prvoj ligi Zapad pošto su u 22. kolu na svom terenu ubedljivo porazili drugi tim Šamota 65 rezultatom 38-27 (21-14) tako da i dalje suvereno drže prvo mesto. Iskusniji sastav Dragomira Ćaćića je vešto iskoristio sve greške talentovanih dečaka iz Aranđelovca od kojih većina nema više od 16, 17 godina i lako stigao do visoke pobede uoči definitivnog prvenstvenog raspleta u sledeća četiri kola.

МЕТ-ШАМ3

Domaćin nije briljirao, bilo je puno slabosti u igri Valjevaca posebno u odbrani što su igrači Šamota kažnjavali efektnim golovima. Ipak, posle početnih 2-3, ORK Metalac je preuzeo inicijativu i zahvaljujući Luki Mandiću, jednom od svojih najstandardnijih igrača ove sezone, vrlo brzo je preokrenuo rezultat u svoju korist tako da je na semaforu u 8. minutu stajalo 7-3, u 12. 10-5 da bi u 24. minutu bilo 15-10. Završnica prvog poluvremena je u potpunosti pripala domaćinu koji je stigao do rekordnog vođstva od 21-14 zahvaljujući raznovrsnijoj igri u napadu i dosta pogodaka postignutih sa krila. Možda je moglo da bude i ubedljivije da su realizovani neki čisti kontranapadi Valjevaca koje su golmani Šamota, Jovanović i Tomković efektno zaustavljali.

МЕТ-ШАМ4

U nastavku je ORK Metalac stalno držao visoko vođstvo koju su gosti uspevali da skinu na 25-19 u 42. minutu ili na 28-22 u 46. minutu, kažnjavajući propuste u odbrani Valjevaca na koje je trener domaćina Ćaćić često skretao pažnju. Na kraju su ponovo mladi dobili šansu ali je najbitnije da je ORK Metalac zabeležio novu pobedu pred duele u poslednje četiri runde prvenstva u kojima Valjevci igraju sudbonosne mečeve na strani protiv Prijepolja i Mačve u Bogatiću kao i dve relativno lakše utakmice u Valjevu protiv Paraćina i Kruševca.

МЕТ-ШАМ5

Hala sportova. Gledalaca 50. Sudije Jovan Barjaktarević i Aleksandar Milenković (oba iz Kragujevca). Isključenja ORK Metalac 4, Šamot 65 2 1. Sedmerci ORK Metalac 2(0), Šamot 65 2 4(3).

МЕТ-ШАМ2

ORK METALAC: Antonijević 1, Zarin 4, Grujičić 3, Mandić 9, Nedeljković 3, Milovanović 1, Trikić 3, Milinković 4, Nedić 4, Marko Ćaćić 6.

ŠAMOT 65 2: Milanović 2, Jakovljević 2, Božić 5, Đorđević 6, Lukić 2, Kuzmanović 4, Milenović 2, Majstorović 2, Živanović 2.

Sreten Pantelić

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *