Press "Enter" to skip to content

SIGURNA IGRA I POBEDA BUDUĆNOST KRUŠIKA U VRELU

Budućnost Krušik je ostvarila treću pobedu u gostima ove sezone porazivši u 25. kolu Srpske lige Zapad Vrelo Sport u Vrelu 2-0 (1-0). Nakon remija sa čačanskim Borcem, izabranici Koste Markovića su nastavili ambiciozno i u Vrelu gde su od početka nametnuli napadački fudbal sa visokim presingom na polovini domaćina.

ДАВИД СТАРЧЕВИЋ
Talentovani David Starčević je zajedno sa svojim drugovima prikazao vrlo dobru igru u Vrelu

Već u prvim sekundama utakmice David Starčevića je bio u velikoj prilici ali je na njemu načinjen očigledan prekršaj. Međutim, za divno čudo, arbitar Nenad Perić iz Žagubice se nije oglasio. Nastavili su Valjevci ofanzivno stvarajući puno prilika pred golom Stefana Marinkovića od kojih su najizrazitije imali Panić i Petrović. Valjevci su poveli u 39. minutu, Panić je povukao napad po boku, u jednom trenutku je izgledalo kao da spetljao ali je plavokosi napadač sjajno uposlio Pavla Stojanovića koji odlično reaguje i pogađa mrežu Marinkovića za vođstvo Budućnost Krušika. Do kraja prvog dela su gosti imali još dve sjajne šanse ali nisu bili precizni dok je Vrelo Sport takođe imalo veliku priliku, Milinković je međutim pokazao odlične reflekse i spasao svoju mrežu.

U drugih 45 minuta je domaćin pošto-poto želeo da izjednači, bilo je puno nervoze u ekipi Vrelo Sporta što je dovelo do isključenja Živkova u 73. minutu i Kojića osam minuta docnije. Sa dva igrača više na terenu, Valjevci su, predvođeni veoma dobrim Starčevićem, odigrali mudro tražeći svoju priliku iz kontranapada. U jednoj takvoj akciji je Panić dugim pasom izbacio Jakovljevića koji se sjurio po levoj strani a zatim vešto pogodio dalji ugao Marinkovića za 2-0 i nova tri boda za Budućnost Krušik.

Sledećeg vikenda na Pećinu dolazi Omladinac iz Zablaća, koji je u ovom kolu napravio veliko iznenađenje odigravši 4-4 protiv favorizovanog FAP-a na svom terenu.

Stadion “Mirko Žaki Matić” u Vrelu. Gledalaca 150. Sudija Nenad Perić (Žagubica).

VRELO SPORT: Marinković, Subotić, Vujić (od 56. Nikola Đurić), Nikola Radojičić (od 56. Đokić), Živkov, Kojić, Milutinović, Pavlović (od 74. Zoran Radojičić), Sajić (od 56. Petković), Simić, Cvijović.

BUDUĆNOST KRUŠIK: Milinković, Ivanović, Ranisavljević, Jakovljević (od 89. Šobot), Panić (od 85. Nešković), Pavle Stojanović, Starčević, Nemanja Stojanović, Stefica Đurić (od 68. Pavić), Milovanović (od 89. Blažić), Petrović.

Sreten Pantelić

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *