Press "Enter" to skip to content

Završena vakcinacija u KP domu, u nedelju Divci

U Kaznenom-popravnom zavodu za maloletnike Valjevo danas je mobilna ekipa Doma zdravlja vakcinisala prvom dozom Sinofarma 62 zaposlenih i štićenika.

Sledeću akciju masovne imunizacije na seoskom području Dom zdravlja će organizovati u nedelju 30. maja u ambulanti Divci. Meštani Divaca i okolnih sela moći će da prime prvu dozu od 8 do 11 časova, bez obzira da li su se ranije prijavili ili ne.

Od početka masovne imunizacije do 25. maja, u organizaciji Doma zdravlja Valjevo, sa obe doze imunizovano je 18.500 Valjevaca starijih od 18 godina, dok drugu dozu treba da primi još 3.323 ljudi. To znači da je skoro 22 hiljade ljudi primilo bar prvu dozu. Ukupno je iskorišćeno 40.315 doza vakcina protiv koronavirusa različitih proizvođača, najviše Sinofarma, zatim Fajzera i Sputnjika V.

Pre tri dana počela je revakcinacija osoba koji su primili vakcinu Astra Zeneka i do sada je drugu dozu primilo njih 218 od 684.

Uključujući građane koji su drugu dozu primili na punktu Opšte bolnice, potpuno je imunizovano preko 20 hiljada građana Valjeva starijih od 18 godina.

Kolaz-ugradu-za-tekstove

“Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva “

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *