Press "Enter" to skip to content

Lončar: Vraćamo se normalnom životu ako se mladi vakcinišu

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da su kovid propusnice dale najbolje rezultate u motivisanju mladih da se vakcinišu protiv virusa korona i ponovio da je vakcinacija jedini način da pobedimo pandemiju i što pre se vratimo normalnom životu.

Zlatibor-Loncar

Ministar je kazao da su ankete pokazale da najveći broj mladih na pitanje zašto ne želi da se vakciniše odgovara sa ””ne zna””, kao i da je ideja da se u promociji vakcinacije na fakultetima uključe i studenti,posebno Medicinskog fakulteta gde je, kako kaže, vakcinisano više od 90 odsto studenata.

””To je u planu da se radi u budućnosti, da naši stručnjaci više idu na fakultete, posebno one gde je manje vakcinisani, ali i da uključe i studenti medicine””, rekao je Lončar na panelu “Imunizacija mladih” Panel diskusiju organizuje Fakultet organizacionih nauka i Studentski parlament Univerziteta u Beogradu i Studentska konferencija Univerziteta Srbije.

Lončar je kazao da je na Stomatološkom i Farmaceutskom fakultetu u Beogradu vakcinisano više od 60 odsto studenata, a na Veterinarskom nešto ispod 60 odsto studenata.

””Znači da može, od vas zavisi, tu smo da razjasnimo koje su vaše dileme i da vam kažemo samo činjenice. Jedini zadatak zdravstvenih radnika je da uradimo sve da spasemo zdravlje i živote vas i vaših roditelja i kroz to gledajte sve mere koje donosimo””, rekao je Lončar.

Naglasio je da država ima obavezu prema onima koji su se vakcinisali i ispunili svoju obavezu, a koji , kako kaže, treba da budu glasniji i da se bore za svoja prava.

””Oni koji su protiv vakcine ubedili su vas da su oni elita, a vakcinisani se ne čuju. Tražite svoja prava jer ste vakcinisali i zaslužujete najveću bezbednost gde god da ste””, rekao je Lončar.

Pozvao je studente da se vakcinišu navodeći da su u poslednjem talasu epidemije obolevali i mladi u velikom broju, a da se ne zna kakav će biti sledeći talas.

””Treba da reagujemo na situaciju u kojoj se nalazimo, a ne da se bavimo predviđanjima””, proučio je Lončar.

Kolaz-ugradu-za-tekstove

“Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva “

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *