Press "Enter" to skip to content

Zabranjen je pristup lokalitetima “Crna reka”, “Velika pleća” – “Vražji vir”, “Čalački potok” i vodopadu “Skakalo”

JP “Srbijašume” i Šumsko gazdinstvo “Boranja” Loznica, saglasno Zakonu o šumama i Uredbi o proglašenju Predela izuzetnih odlika “Maljen” upozoravaju građane i posetioce, koji borave na području Maljena (Divčibara), da je zabranjen pristup i kretanje po lokalitetima, koji su pod režimom zaštite prvog stepena, iz bezbednosnih razloga i u cilju sprečavanja izazivanja šumskih požara. Zabranjen je pristup lokalitetima “Crna reka”, “Velika pleća” – “Vražji vir”, “Čalački potok” i vodopadu “Skakalo”.

LOGO-SRBIJASUME

“S obzirom na to da se nalazimo u izuzetno kritičnom periodu pojave šumskih požara, JP Srbijašume apeluje i poziva sve građane, turiste i posetioce da se savesno i odgovorno ponašaju kada borave u šumi i na području Maljena, odosno da ne bacaju opuške, da ne pale vatru, ne spaljuju strništa i biljni otpad jer time mogu izazvati šumski požar”, navodi se u saopštenju koje je uputilo JP “Srbijašume”.

U saopštenju stoji i broj telefona 193 na koji u slučaju pojave šumskog požara treba obavestiti MUP Srbije-Sektor za vanredne situacije.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *