Press "Enter" to skip to content

Vakcinacija jedini način da se život vrati u normalu

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je danas da predstavnici tog ministarstva svakodnevno razgovaraju sa zdravstvenom strukom o tome šta sve može da se učini da učenici u školama budu zdravi i bezbedni.

Ministar-Branko-Ruzic-864x576-1
Izjavu prvog potpredsednika Vlade prenosimo u celini.

„Dan nije prošao da mi u Ministarstvu sa zdravstvenom strukom ne diskutujemo šta sve možemo da učinimo da učenici budu u svojim klupama zdravi i bezbedni.

Apelujem na građane, a i o tome govorim na Kriznom štabu, da shvate da kao što poslušamo lekara za antibiotik, lek za pritisak i drugo, isto tako poslušamo lekare da je vakcinacija jedini spas, jedini način da ponovo budemo onaj srčan narod, da radimo sve kao i pre, pa i da zadržimo decu u klupama.

Kao prvi čuvar obrazovnog sistema, neću da dozvolim nikada da deca budu ugrožena i zato i imamo sve više škola koje prelaze na onlajn nastavu. Ali dokle god pojedini idu na veselja, skupove i nevakcinisani ignorišu sve što se priča i svesno šire zarazu, iz ovog vrtloga nećemo izaći. Ja zdravlje i obrazovanje dece neću da žrtvujem.

Mi u Ministarstvu i prosvetni radnici ćemo dati maksimum da deca što duže budu u klupama sa vršnjacima i svojim nastavnicima, ali ne možemo sami to da obezbedimo. Opametimo se“, navodi se u izjavi Ružića.

Kolaz-ugradu-za-tekstove

“Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva “

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *