Press "Enter" to skip to content

U subotu vakcinacija u Valjevskoj Kamenici

U subotu 22. maja, od 8 do 10 časova, u zdravstvenoj stanici Valjevska Kamenica biće organizovana četvrta akcija masovne imunizacije stanovništva protiv koronavirusa na seoskom području.

Vakcinacija

Do sada je interesovanje iskazalo skoro 50 žitelja Kamenice i okolnih sela. Dom zdravlja Valjevo poziva sve zainteresovane iz Stapara, Bukovice, Oglađenovca, Osladića, Plavanja i drugih sela, bez obzira da li se nalaze na spisku prijavljenih, da dođu na vakcinaciju u Valjevsku Kamenicu.

Ove subote je u ambulanti na Stavama prvu dozu Sinofarma primio 61 meštanin. Pre toga je početkom maja u Miličinici revakcinisano 89 meštana i još troje primilo prvu dozu, dok je u Vragočanici revakcinisano 34 ljudi i pet primilo prvu dozu.

Mobilne ekipe lekara i patronažnih sestara i tehničara do danas su dale 470 doza Sinofarma u kućnim uslovima, na gradskom i seoskom području.

Ukupno je od početka masovne imunizacije do 18. maja, u organizaciji Doma zdravlja, sa obe doze imunizovano 17.120 Valjevaca, dok drugu dozu treba da primi još četiri hiljade ljudi. Upotrebljeno je 38.237 doza vakcina protiv koronavirusa različitih proizvođača, najviše Sinofarma, zatim Fajzera i Sputnjika V.

Uključujući osobe koje su drugu dozu primile na punktu Opšte bolnice, potpuno je imunizovano oko 19 hiljada građana Valjeva starijih od 18 godina.

Podsećamo da je vakcinalni punkt Doma zdravlja sada u prizemlju hotela „Narcis“, radno vreme je od 8 do 20 časova.

Kolaz-ugradu-za-tekstove

“Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva “

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *