Press "Enter" to skip to content

Kisić Tepavčević za RTS: Treća doza vakcine od utorka

Vakcinacija protiv koronavirusa trećom dozom u Srbiji počinje u utorak, najavila je za RTS članica Kriznog štaba i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević.

Kisic-Tepavcevic

Kisić Tepavčević navela je gostujući u Dnevniku 2 da su prve grupe za vakcinaciju oni koji imaju smanjeni imuni odgovor.

“To su pre svega osobe sa različitim imunodeficijetnim stanjima, znači osobe na hemodijalizi, oni kojima su transplantirani organi koji su trenutno na imunosupresivnoj terapiji recimo kod karcinoma različite hemoterapije. Zatim to su osobe starije od 70 godina, osobe koje se nalaze u ustanovama socijalne zaštite, pre svega u gerontološkim centrima. To su i zaposleni u zdravstvenim ustanovama i ustanovama socijalne zaštite, ali i kategorija putnika u međunarodnom saobraćaju”, navela je Kisić Tepavčević.

Prof. dr Kisić Tepavčević je dodala da treću dozu na lični zahtev mogu primiti i svi građani kojima je prošlo više od šest meseci od primanja druge doze vakcine.

“Ništa nije obavezno, ovo su preporuke pre svega za one koji su najugroženiji bilo zbog oboljenja koje imaju bilo zbog prirode svog posla, ali moguća je i za sve ostale građane kada je prošlo više od šest meseci od druge vakcine”, objasnila je ministarka Kisić Tepavčević.

Kolaz-ugradu-za-tekstove

“Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva “

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *