Press "Enter" to skip to content

Digitalni zeleni sertifikat od sutra i na šalterima pošta

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Republike Srbije najavila je danas da će građani Srbije od srede, pored Portala eUprave, moći da dobiju Digitalni zeleni sertifikat i na šalterima 200 pošta širom zemlje, uz važeći pasoš.

Vakcina

Izdavanje sertifikata je za građane besplatno, a ceo proces – od podnošenja zahteva do izdavanja dokumenta traje svega nekoliko minuta.

Digitalni zeleni sertifikat biće dostupan i u poštama na graničnim prelazima, kao i u pošti na Aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu (Terminal 1 u prizemlju).

Direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović podsetio je na to da na šalterima “Pošte Srbije” građani već imaju pomoć pri otvaranju naloga na portalu eUprave, čime postaju eGrađani, a sada je omogućeno da se na istim šalterima izdaju i Digitalni zeleni sertifikati.

Svesni smo toga da stariji građani nemaju znanja i mogućnost da kreiraju nalog na portalu eUprava i uključivanjem “Pošte Srbije” u izdavanje Digitalnog zelenog sertifikata ovaj problem ćemo rešiti, objasnio je on.

Cilj nam je da svima omogućimo da dobiju verodostojnu potvrdu o vakcinaciji i rezultatima testiranja, naglasio je Jovanović i pozvao građane koji nemaju mogućnost da koriste usluge portala eUprava da svoj Digitalni zeleni sertifikat preuzmu u jednoj od 200 poslovnica “Pošte”.

Vršilac dužnosti direktora JP „Pošta Srbije“ Zoran Đorđević naglasio je da izdavanjem pomenutog sertifikata ovo preduzeće nastavlja realizaciju svojih ključnih ciljeva, a to su podizanje kvaliteta i širenje usluga i uključivanje u proces digitalizacije.

Uz veliku podršku premijerke Ane Brnabić, “Pošta Srbije” intenzivno sarađuje sa Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu na razvoju novih digitalnih servisa sa ciljem da zauzme lidersku poziciju u regionu, zaključio je Đorđević.

Spisak pošta u kojima je omogućeno izdavanje Digitalnog zelenog sertifikata dostupan je na sajtu “Pošte Srbije”.

Kolaz-ugradu-za-tekstove

“Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva “

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *