Press "Enter" to skip to content

Definisana nova pravila za onlajn nastavu

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je danas da je doneta odluka po kojoj odeljenja sa 16 učenika i manje prelaze na onlajn nastavu ukoliko se u tom odeljenju pojave tri slučaja zaraze koronavirusom.

Ružić je rekao da se odeljenje sa više od 16 đaka, u kojem se pojave dva zaražena učenika, deli na dve grupe, kao i da prelazi na kombinovani model nastave. Prema njegovim rečima, ukoliko se u tim grupama pojavi više od troje zaraženih, grupa prelazi na onlajn nastavu.

On je preneo da je takva odluka doneta na današnjem sastanku sa predstavnicima Instituta “Batut”, dodavši da je sistem malo inoviran i da se očekuje da će to dati rezultate. Prvi potpredsednik Vlade je još jednom apelovao na ličnu odgovornost svih i pozvao građane da se vakcinišu.

Ako ne dođemo do 70 i 75 odsto vakcinisanih, vrtećemo se u krug. Krajnje je vreme da se neke stvari preseku, naglasio je Ružić. On je napomenuo da još uvek nije alarmantna situacija u školama kada je reč o broju zaražene dece, jer ne prelazi 0,54 odsto, a kod zaposlenih ne prelazi 1,2 odsto.

Kolaz-ugradu-za-tekstove

“Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva “

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *