Press "Enter" to skip to content

ZLATNE RUKE BIBLIOTEKE

U nedalju, 6. avgusta 2023. godine, Kostolac je bio domaćin trdicionalnog događaja – „Kostolačkog kotlića“, koji je organizovan povodom Dana rudara. Ova manifestacija je okupila veliki broj posetilaca, među kojim su bili i predstavnici naše biblioteke sa gospođom Slavkom Jovanović.

366

Biblioteka je sa zadovoljstvom prihvatila poziv udruženja „Od knjige do duše“ da učestvuje u Kostolačkom kotliću i predstavi Sajam šljiva i izložbu „Zlatne ruke“.

Kostolački kotlić je tradicionalna manifestacija koja se održava svake godine kako bi se promovisala bogata rudarska tradicija i nasleđe ovog regiona. Ova manifestacija je imala za cilj da oživi tradicionalne veštine i promoviše lokalnu kulturu i gastronomiju.

Manifestacija je privukla veliku pažnju lokalne zajednice i posetilaca iz drugih gradova. Atmosfera je bila veoma vesela i prijateljska, a takmičari su se trudili da da pripreme najukusnija jela i osvoje simbolične nagrade. Ovaj događaj je pružio priliku da se ljudi okupe, druže i uživaju u bogatoj kulturnoj baštini ovog kraja.

Učešće na Kostolačkom kotliću bio je odlična prilika za našu biblioteku da se predstavi široj javnosti i pokaže koliko je važno čuvanje tradicije i nasleđa, kao i da pozovu druga udruženja na Sajam šljiva u Osečina, koji se održava početkom septembra.

Naš tim je bio veoma ponosan na izložbu hrane koju smo pripremili, a posetioci su bili oduševljeni kvalitetom i ukusom, nisu izostale ni nagrade dobili smo prvu nagradu za tradicionalno slano jelo.

Ukupno gledajući, Kostolački kotlić je bio uspešan događaj koji je okupio ljude iz različitih sfera života i pružio im priliku da se upoznaju sa bogatom kulturnom baštinom ovog regiona . naša biblioteka je ponosna što je bila deo ovog događaja i doprinela promovisanja kulturnog nasleđa naše zajednice.

Takođe želimo da iskažemo zahvalnost Renati, Vukosavi i UŽ „Od knjige do duše“ što su nam omogućili posetu Viminacijumu. Organizovanje posete su nam omogućili da otkrijemo fascinantne detalje o Viminacijumu i njegovim kulturnim vrednostima, kao i da se osećamo dobrodošli i da steknemo dragoceno znanje o ovom istorijskom lokalitetu.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *