Press "Enter" to skip to content

Želimo da dišemo! foto-izložba o aerozagađenju u Tehničkoj školi

„Naša generacija odrasta u gradu koji je po kvalitetu vazduha zadnjih godina jedan od najzagađenijih gradova u svetu. Ova izlozba je način da ukažemo na problem. Želimo da dišemo, poručujemo i nadamo se da ćete nas čuti!“, rekla je danas popodne Katarina Kašiković učenica Tehničke škole u Valjevu na otvaranju foto-izložbe u ovoj školi.

5 Foto izložba Želimo da dišemo

Autori foto materijala snimljenog prethodnih nedelja tokom grejne sezone su učenici IV4 razreda Tehničke škole: Tijana Gavrilović, Jelena Gajić, Jana Jovanović, Boris Vuletić, Katarina Kašiković, Ljubica Lazarević, Iva Radovanović, Aleksa Mirić, Marija Šujdović, Ivan Jevtić i profesorka Goranka Đurić Kuzmanović.

1 Profesorka Biljana Djordjevic i Katarina Kašiković, učenica Tehničke škole

Nakon otvaranja izložbe za učenike je organizovana prezentacija o uzrocima zagađenja vazduha i izazovima sa kojima se suočava Valjevo kada je reč o smanjenju aerozagađenja i zaštite zdravlja ljudi. Osnovne pojmove o zagađujućim materijama u vazduhu, zagađivačima, standardima kvaliteta vazduha i načinima za smanjenje zagađenja predstavili su aktivisti udruženja Lokalni odgovor, Slavica Pantić i Vladimir Pantić.

Neobičan umetnički događaj koji su pripremili mladi Valjevci pod nazivom „Želimo da dišemo!“ sa fotografijama koje pokazuju zagađenje vazduha u Valjevu je nastao uz podršku profesorke Biljane Đorđević u okviru predmeta „Urbanizam“.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *