Press "Enter" to skip to content

Završena trim staza u parku Pećina

Park Pećina jedan je od simbola grada Valjeva i po rečima gradonačelnika Lazara Gojkovića, najlepši gradski park. Iz tog razloga radi se na dodatnom ulepšavanju i vraćanju starog sjaja.

trim-staza-4-scaled-1

„Veoma smo zadovoljni što smo danas u prilici da vam pokažemo završenu trim stazu i da obavestimo građane Valjeva i sve zainteresovane da mogu od sada da je koriste, kako za trening, tako i za rekreaciju. Dužina staze je 682 metra, širina je 1,5 metar. Urađen je završni sloj od 16 milimetara crne i crvene podloge, koja dodatno poboljšava kvalitet i bezbednost“ , rekao je gradonačelnik Gojković.

trim-staza-5-scaled-1

U toku su završni radovi na izgradnji košarkaškog terena u parku Pećina, kao i završni radovi na rekonstrukciji sale Partizan, izgradnji tipskih parkova i Eko parkića. Tim povodom, gradonačelnik Gojković najavio je radove koji će biti završeni do kraja ove godine.

„Pri kraju smo radova na spoljnoj rekonstrukciji sale Partizan i ono što nam je cilj je da vrlo brzo raspišemo nabavku za tehničku dokumentaciju za unutrašnje uređenje sale, kako bi taj objekat stavili potpuno u funkciju. Da najavim takođe da smo pri kraju završetka izgradnje četiri tipska parkića u četiri naselja i tu se ne zaustavljamo, nego smo iz budžeta obezbedili novac za još četiri. Moram da napomenem da smo od Ministarstva ekologije dobili na konkursu 10 miliona za izgradnju šest Eko parkića, a učešće će imati i grad Valjevo i to ćemo sve do kraja ove godine završiti. Uporedno sa tim, radimo rekonstrukciju tri velika parka, jedan u Kolubari 2, drugi na Petom Puku i treći na Divčibarama. Iskoristio bi priliku da pozovem Valjevce da čuvamo ne samo park Pećinu, nego sve parkove koje imamo u gradu, kako bi što duže uživali u njima, a mi ćemo se kao grad obavezati da redovno sve to održavamo i ulepšavamo“, naglasio je gradonačelnik.

trim-staza-2-1-scaled-1

Trim staza u parku Pećina finansirana je iz budžeta grada, a vrednost radova iznosi oko 7,4 miliona dinara.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *