Press "Enter" to skip to content

ZAVRŠEN TURNIR REGIONALNE A1 LIGE GRUPE “B”, VALIS OSVOJIO DRUGO MESTO

U poslednjem kolu drugog kvalifikacionog turnira Grupe “B” Regionalne A1 vaterpolo lige u Beogradu, Valis Vega je slavio protiv Taša 17-11 (3-4, 5-1, 5-3, 4-3) ali je na kraju zauzeo drugo mesto pošto su Vukovi savladali Vojvodinu.

РАДАНОВИЋ
Aleksandar Radanović izvodi peterac na jednoj od utakmica u SRC “11. april” na Novom Beogradu

Pošto je utakmica počela jutros u 9.00, Valjevci su se razbudili tek posle prve deonice koju je Taš dobio sa golom prednosti ali je u jednom momentu imao prednost od 1-4.

U drugoj četvrtini su izabranici Miloša Sakovića zaigrali angažovanije, Rogač se raspucao a pripomogli su mu Radanović i Baucalo pa su, što se Valisa tiče, stvari došle na svoje mesto jer je na semaforu stajalo 8-5 za Valjevce.

U nastavku su mrežu Matije Cerovića pogodili Arsović i Baucalo za 10-5 a posle šestog gola Beograđane, koga je postigao Aleksandrov, Valis je preko Radanovića, Baucala i Kovačevića podigao na 13-6 i sve je bilo završeno.

U poslednjih osam minuta Valis je potvrdio pobedu koja ništa nije promenila jer su Vukovi trijumfom nad Vojvodinom sačuvali prvo mesto a druga pozicija je pripala Valjevcima.

Dakle, posle osam odigranih kola Regionalne A1 lige Grupe “B”, prvo na turniru u Zrenjaninu a potom u Beogradu, NBG Vukovi su prvi sa 21 bodom, Valis Vega je drugi sa 18 bodova, Vojvodina je sakupila 12 bodova, Proleter 9 dok Taš nije osvojio nijedan bod.

Pošto su u Grupi “A”, Primorac iz Kotora i KPK iz Korčule osvojili prva dva mesta, oni će se u sledećoj fazi ukrstiti sa Vukovima i Valisom.

SRC “11. april”. Prekršaji Valis Vega 8, Taš 10. Peterci Valis Vega 4(2), Taš 0(0).

VALIS VEGA: Vlahović, Čabrilo 1, Dončić, Obradović, Rogač 3, Arsović 1, Radanović 4, Kasum, Krstić 2, Kovačević 1, Baucalo 4, Jun Čou 1, Tomić, Poznanović. Trener Miloš Saković.

TAŠ: Cerović , Milutin Aleksandrov 4, Milićević, Dušan Aleksandrov 2, Stevović 1, Janošević 2, Mitrović, Ketlin, Aleksić 1, Manić 1, Ivanović, Miljković, Milošević. Trener Nikola Rađen.

Sreten Pantelić

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *