Press "Enter" to skip to content

Započeto preventivno COVID-19 testiranje radnika Gorenja po povratku sa godišnjeg odmora

Kao dodatnu meru u prevenciji i sprečavanju širenja koronavirusa, kompanija Gorenje u Valjevu, koja upošljava više od 1.500 ljudi, započela je testiranje svih svojih zaposlenih nakon njihovog povratka sa kolektivnog godišnjeg odmora. Za testiranje zaposlenih brzim serološkim testom na COVID-19, koji pokazuje rezultat u roku od 15 minuta od momenta uzorkovanja, identifikujući prisustvo IgG i IgM antitela, angažovan je medicinski tim MediGroup sistema, koji sa Gorenjem ima potpisan ugovor na godinu dana.

Dodatna procedura koju je kompanija Gorenje uvela u borbi protiv koronavirusa podrazumeva da radnici popune epidemiološki uputnik i ukoliko imaju najmanje jedan pozitivan odgovor, upućuju se na testiranje. Svima onima koji su negativni na testu dozvoljeno je da uđu u pogon. Radnici koji imaju pozitivan IgM antitela na testu upućuju se u Covid ambulantu u Valjevu, kako bi ušli u redovnu proceduru eventualnog lečenja i njima nije dozvoljen ulaz u fabriku.

Iz kompanije Gorenje ističu da su pored svih preporučenih preventivnih mera zaštite, koje se u fabrici sprovode od samog početka pandemije, uvede dodatne aktivnosti, budući da je najveći prioritet zaštita svih zaposlenih i njihovih porodica, ali i procesa rada. Stoga, predviđeno je da se preventivna testiranja zaposlenih obavljaju redovno, a sve u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom i preporukama nadležnih institucija.

Podsećamo, u svim fabrikama Gorenja širom Evrope pa tako i u Valjevu od prvog dana proglašenja pandemije poštuju se striktne preventivne mere koje podrazumevaju mere fizičke distance, obavezno korišćenje dezinfekcionih barijera, dezinfekciju ruku i radnog prostora, merenje telesne temperature na ulazu, nošenje zaštitnih maski koje obezbeđuju kompanije. U svim Gorenje fabrikama postavljene su zaštitne barijere koje onemogućavaju fizički kontakt gde god je to moguće, sprovodi se redovna dezinfenkcija prostorija, a sastanci
se održavaju online, ili uz obavezno održavanje propisane distance.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *