Press "Enter" to skip to content

Za energetsku efikasnost javnih objekata 300 miliona dinara

Ministarstvo rudarstva i energetike Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je raspisalo Javni poziv za dodelu sredstava za finansiranje projekata unapređenja energetske efikasnosti u objektima od javnog značaja u gradovima i opštinama u Srbiji.img_173419U saopštenju se navodi da je ukupan iznos bespovratnih sredstava za koje jedinice lokalne samouprave mogu da konkurišu 300 miliona dinara, pri čemu je rok za slanje prijava na javni poziv 25. maj ove godine.

Ovaj projekat predstavlja nastavak zajedničkog rada Ministarstva i lokalnih samouprava na unapređenju energetske efikasnosti, koja je od ključnog značaja za povećanje energetske bezbednosti, energetsku tranziciju Srbije i zaštitu životne sredine.

Za projekte unapređenja energetske efikasnosti u zgradama maksimalan iznos podsticaja je 30 miliona dinara, pri čemu u opštinama čiji je stepen razvijenosti ispod 50 odsto republičkog proseka država može finansirati i do 100 odsto vrednosti projekta, a u ostalim do 70 odsto.

Za unapređenje energetske efikasnosti modernizacijom sistema javnog osvetljenja finansiraće se do 20 odsto vrednosti projekta, a maksimalno do 4.500.000 dinara, dodaje se u saopštenju.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *