Press "Enter" to skip to content

VUKOVI ZAUSTAVILI VALIS VEGU I OSVOJILI PRVO MESTO U GRUPI”B” REGIONALNE A1 LIGE

U velikom derbiju Grupe “B” Regionalne vaterpolo A1 lige, sinoć su Vukovi sa Novog Beograda porazili Valis Vegu rezultatom 16-14 (5-5, 6-3, 4-3, 1-3) i time obezbedili prvo mesto u ovoj fazi takmičenja.

VUK-VAL1

Duel dva ljuta rivala je doneo odličan vaterpolo, puno uzbuđenja i nervoze, očekivano domaćinsko suđenje koje je često bilo i tendenciozno kao i lošu selekciju napada Valjevaca u pojedinim trenucima igre u drugom poluvremenu što je na kraju i odlučilo pobednika.

VUK-VAL4

Ekipi Miloša Sakovića je odgovarao svaki rezultat osim pobede Vukova jer je poraz od Proletera sa prvog kvalifikacionog turnira u Zrenjaninu bio problem koji je dodatno opterećivao Valjevce. Počelo je žestoko na obe strane a Valis je imao problem kriterijuma sudijskog para Milović-Prlić koji je, ruku na srce, bio naklonjen ekipi sa Novog Beograda. Ipak, iako su Vukovi posle iskorišćenog peterca Andrina poveli 4-2, gosti iz Valjeva su se brzo sredili i preko Čabrila i Krstića su uspeli da izjednače da bi Rogač gromovitim šutem pogodio za prvo vođstvo Valjevaca. U samoj završnici prve deonice Urošević je preciznim udarcem savladao Vlahovića za novo izjednačenje.

VUK-VAL2

Arbitri su svojim odlukama često izazivali nervozu u bazenu da bi na početku druge deonice sudijski par na iznenađenje svih isključio Krstića do kraja utakmice sa pravom zamene. Valis je ipak uspeo da održi ravnotežu i u žestokoj borbi je golovima Kasuma i Rogača ponovo u dva navrata imao prednost 6-7, odnosno 7-8. Potom je sastav Valisa doživeo još jedan udarac, usledilo novo direktno isključenje sa pravom zamene jer su sudije su pokazale crveni karton Dončiću. Nakon što je igrač Vukova Trtović poravnao rezultat na 8-8, verovatno je nešto prigovorio i arbitri su i njega poslali na tribine sa pravom zamene. Završnica ovog dela igre je pripala Vukovima koji su oštrom, čak i grubom igrom dolazili do poseda koje su Varkulja (2) i Smiljević pretvorili u solidan kapital od 11-8 na poluvremenu.

VUK-VAL5

Suočen sa skraćenom rotacijom izazvanom crvenim kartonima Krstiću i Dončiću kojima se ne zadugo pridružio i Poznanović zbog trećeg isključenja, Saković je odlučio da promeni čuvara mreže i da umesto Vlahovića, u vatru ubaci Tomića. Izmena se pokazala ispravnom jer je Tomić uspevao da svojim odbranama zaustavi ofanzivu domaćina, naročito u akcijama sa igračem više. Valis se budi i golom Radanovića sa peterca i pogotkom Čabrila nakon kontre smanjuje na 11-10. Ipak, Vukovi ponovo pojačavaju tempo i i u samoj završnici po prvi put dolaze do +4 posle preciznih udaraca Smiljevića (2) i Luke Šofranca.

VUK-VAL7

Sigurni kapiten Kovačević, koji je imao veoma dobar procenat realizacije, na početku poslednje deonice smanjuje na 15-12. Valisova odbrana sa Tomićem na golu konačno funkcioniše kako treba ali Valjevci propuštaju da ovaj nalet materijalizuju u napadu i ne uspevaju da četiri puta uzastopno savladaju odličnog Glušca što zbog brzopletosti, što zbog loše selekcije šuta. Efikasni Smiljević kažnjava propuste Valjevaca za 16-12. Valis koristi dve situacije sa igračem više i pogocima Radanovića skida vođstvo Vukova na 16-14 ali u završnici utakmice iznova propušta nekoliko prilika da stigne i do izjednačenja zbog slabosti i nediscipline u napadu.

VUK-VAL11

Na kraju, u utakmici u kojoj su arbitri poslali na tribine čak osam igrača i jednog i drugog tima, što zbog direktnih crvenih kartona, što zbog trećeg isključenja, domaćin je uspeo da se revanšira Valisu za poraz na prvom kvalifikacionom turniru i ovom pobedom obezbedio prvo mesto u Grupi “B” Regionalne A1 lige dok će Valis biti drugi.

SRC “11.april”. Sudije Vuk Milović i Rastko Prlić. Prekršaji NBG Vukovi 22, Valis Vega 14. Peterci NBG Vukovi 1(1), Valis Vega 2(2).

NBG VUKOVI: Glušac, Smiljević 4, Vitorović, Mušikić 1, Dragović, L.Šofranac 1, Varkulja 2, Trtović 1, Đorđević 1, Urošević 4, Andrin 2, Gak, Šuša, Konatar. Trener Nenad Vasilovski.

VALIS VEGA: Vlahović, Čabrilo 2, Dončić, Obradović, Rogač 2, Arsović, Radanović 5, Kasum 1, Krstić 1, Kovačević 3, Baucalo, Jun Čou, Tomić, Poznanović. Trener Miloš Saković.

Sreten Pantelić

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *