Press "Enter" to skip to content

Vreme za buđenje uz novi Jazz momenat

Ovogodišji, 38.Valjevski Jazz Festival biće održan u Velikoj sali Centra za kulturu od 17. do 19. novembra. Uz moto “New Jazz Moment” (Novi Jazz Momenat), koji poslednjih godina opisuje novo ruho jedne od najstarijih Jazz manifestacija u regionu, organizatori su ove godine dodali i simbolično “Vreme za buđenje”. Kao specijalan gost Jazz Festa najavljen je Mokhtar Samba, francuski bubnjar koji važi za veliko ime svetske muzičke Jazz scene. Nastupiće Big Bend RTS-a sa Stjepkom Gutom, proslavljenim i internacionalno poznatim solistom na trubi i kompozitorom, kao i Nenad Veselić Trio. Završne večeri festivala, uz Mokhtara Sambu, svojim muzičkim programima predstaviće se Vladimir Samardžić Trio i Vlatko Stefanovski Trio. Prve večeri, tradacionalno nastupaju valjevski džezeri.

38-JAZZ-FACEBOOK-1024x450-1

Prepoznatljiva i imperativna ideja očuvanja tradicije, uz udruženi koncept svetskih džez festivala, poslednjih godina puni gledalište i čini Valjevo centrom ove vrste događaja u regionu. Tako će, najavljuju organizatori biti i sada, uz ekskluzivnog gosta iz inostranstva.

“Ove godine imamo i veoma ekskluzivnog gosta, može se reći svetsku jazz atrakciju – iz Pariza dolazi Mokhtar Samba. Harizmatični muzičar će izvesti svoj autorski “African Jazz Project” i predstaviti svoj poslednji album, koji promoviše širom sveta na prestižnim pozornicama”, najavljuje umetnički direktor Festivala Milan Đurđević.

Tradicionalno, prvo veče (četvrtak, 17. novembar) rezervisano je za “Veče valjevskog džeza”, a nastupiće Nina Kolarić i Lazar Avramović duo, Pilot Blues Band, ABV Bend, Blue Train Band, Mehanički balet, Musical Doctors i Midnight Buzz.

U petak, 18. novembra, publici će se predstaviti Big Bend RTS-a sa solistom Stjepkom Gutom, jednim od najpriznatijih svetskih solista na trubi, kao i Nenad Vasilić trio.

Poslednje veče (subota, 19. novembar), učiniće izuzetnim još dva trija: Vladimira Samardžića, uz ekskluzivnu “live” promociju aktuelnog autorskog albuma, i virtuoznog gitariste Vlatka Stefanovskog.

Cene karata su, ako se uzme u obzir ekskluzivnost gostiju, simbolične. U duhu tradicije festivala, za veče valjevskih grupa ulaz je besplatan, pojedinačna ulaznica za 18. i 19. novembar je 600, a komplet karata za oba dana programa je 1.000 dinara.

Karte su u prodaji od 14. novembra na blagajni Centra za kulturu Valjevo, a svi koncerti počinju u 20 časova.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *