Press "Enter" to skip to content

Vojska pomaže u saniranju puteva u mioničkim selima

Na najoštećenijim seoskim putevima u Ključu i Rajkoviću, pripadnici Vojske Srbije sa mehanizaciojm rade na uklanjanju nanosa i saniranju putnih pravaca koji su oštećeni nakon grada i bujičnih poplava. Trenutno se radi na raščišćavanju 3,5 kilometara makadamskog puta u Ključu.

20240705_090540

– Zahvaljujem se Vladi Republike Srbije, Ministarstvu odbrane, Ministarstvu javnih ulaganja i pripadnicima Vojske Srbije koji su nam odmah pritekli u pomoć. Pored vojske, naše ekipe iz Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod Mionica“ od prvog dana su na terenu gde otklanjaju štete od poplava. Daćemo sve od sebe da u što kraćem roku rešimo probleme koji su nastali – kaže predsednik opštine Mionica Boban Janković koji je obišao radove na terenu.

20240705_091237

Meštani sela Ključ zadovoljni su što se u njihovom mestu, gde su posledice u pogledu šteta na putnoj infrastrukture i najveće, među prvima saniraju putni pravci. Prema njihovim rečima, zahvalni su pripadnicima Vojske Srbije i lokalnoj samopuravi na brzoj reakciji.

20240705_090603

Prve procene šteta na teritoriji mioničke opštine su oko 100 miliona dinara, najviše na infrastrukturi i objektima. A štete na poljoprivredi su oko 40 miliona dinara.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *