Press "Enter" to skip to content

Voda za deset mioničkih sela, počeli radovi na izgradnji vodovodnog sistema Ključka vrela

U mioničkom selu Ključ počela je izgradnja vodovodnog sistema Ključka vrela vrednog oko 130 miliona dinara čime će se značajno unaprediti vodsnabdevanje u deset mioničkih sela. Ovaj projekat finansira opština, a u Đurđevcu, Šušeoci, Klašniću, Radobiću, Sankoviću, Rajkoviću, Robajama i Ključu biće u velikoj meri poboljšan kvalitet vodosnabdevanja, dok će u Golupcu i Osečenici sistem biti znatno rasterećen sa većim količinama vode. Radove je obišao predsednik opštine Mionica Boban Janković koji je istakao da meštani ovih sela znaju koliko je ovo značajan projekat.

mionica-radovi3

– Verujte mi da danas nema srećnijeg čoveka od mene. Rešićemo decenijske probleme sa kojima se građani suočavaju. Pred nama je mnogo posla kako bismo ovaj vodovod pustili u rad do sledećeg leta. Dobro je da smo završili i cevovod Kotline-Rajković koji je značajan za ovaj projekat. Imamo sušne periode i vodu moramo da obezbedimo. Građanima smo obećali da ćemo raditi Ključka vrela i to moramo završiti – rekao je Janković.

mionica-radovi2

Kapacitet izvorišta je oko 20 litara u sekundi, a biće izgrađene i dve crpne stanice.

bager

– Za rekonstrukciju vodovodnog sistema Kotline-Rajković, uz pomoć Vlade Republike Srbije izdvojili smo blizu 20 miliona dinara. Takođe u Šušeoci i Đurđevcu je završeno 6 kilometara razvodne mreže. Započeli smo i projekat vodovoda u Gornjem Mušiću i Todorin Dolu gde ćemo takođe rešiti probleme. Razvodnu mrežu uradili smo i u Sankoviću i Klašniću – rekao je Janković.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *