Press "Enter" to skip to content

VLADIMIR PANIĆ SE POVUKAO NEZADOVOLJAN ODNOSOM KLUBA PREMA MLADIM IGRAČIMA

Bivši košarkaš Metalca Vladimir Panić (42) koji je sa kadetima i juniorima valjevskog prvoligaša ostvario veliki uspeh ove sezone, odlučio je da se povuče. Vidno razočaran odnosom kluba prema talentovanim dečacima koji su ove sezone osvojili prvo mesto u Međuregionalnoj kadetskoj ligi Srbije, drugo mesto na finalnom turniru Kvalitetne lige RKS za kadete i prvo mesto u Regionalnoj ligi Zapadne Srbije za juniore, Panić je izjavio:

ККМ11
Vladimir Panić / Foto: Sreten Pantelić

“Uložio sam celog sebe u ovaj poduhvat, napravili smo ogroman pomak u takmičarskom i svakom drugom pogledu kad su mladi Metalca u pitanju. Zapostavio sam sopstvenu porodicu ali sam uvek bio sam. Dva prva mesta i jedno drugo uz talenat dečaka koji je evidentan nisu bili dovoljni da nam se neko iz kluba obrati i da nas podrži. Metalac se suočava sa rizikom da izgubi celu jednu generaciju koja bi, uz adekvatan rad i tretman, mogla da bude veoma solidna budućnost valjevske košarke. Imao sam mnogo poziva dečaka rođenih 2008. i 2009. godine da nam se takođe priključe u radu i to je bila sjajna mogućnost da se napravi šira baza u postavljanju organizovanog rada sa mladima. Takođe sam nekoliko puta kontaktirao gradske strukture ali nije bilo povratne informacije. Neverovatno je koliko u klubu ali i u gradu nemaju viziju vezanu za budućnost Metalca. Na kraju sam se umorio i teška srca odlučio da se povučem. Obavestio sam sve dečake sa kojima sam radio o svojoj odluci. “

BUKACA
Predsednik KK Metalac, Vladan Janković / Foto: Sreten Pantelić

Inače, predsednik Metalca Vladan Janković je ranije izjavio da je situacija u klubu dobra, Metalac je likvidan i sa te strane nema problema. Janković je dodao da ima dva kandidata za mesto šefa stručnog štaba u novoj sezoni, Vladimira Đokića i Srđana Flajsa ali da je po rečima prvog čoveka kluba, Đokić najbliži da preuzme Metalac u sezoni 2024-25. Predsednik Metalca je izjavio da je Đokić tokom leta već radio individualno sa Nemanjom Jankovićem i Markom Bajićem mada se saznaje da je bivši kapiten valjevskog prvoligaša vrlo blizu prelaska u Vršac.

ККМ4
Deo talentovanih kadeta i juniora Metalca. S leva, Obradović, Aleksej i Dejan Obućina i Milićević / Foto: Sreten Pantelić

Janković je takođe rekao da će najtalentovaniji kadeti i juniori biti u prvom timu i na njih se najozbiljnije računa ali da ako neko želi da ide, Metalac mu neće praviti problem. Po rečima predsednika kluba Metalac će u novoj sezoni biti spoj mladosti i iskustva čiji će primarni cilj biti da se obezbedi opstanak.

Sreten Pantelić

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *