Press "Enter" to skip to content

Vikend velikih turnira

Proteklog vikenda karatisti karate kluba 014 Valjevo, nastupili su na dva veoma jaka karate turnira i ostvarili zapažene rezultate.

1709544958603

U subotu 02.03.2024 godine u Čačku održano je regionalno Šlosko prvenstvo za učenike osnovnih i srednjih škola. Na šest borilišta nastupilo je preko 600 takmičara iz cele centralne srbije. specifičnost ovog turnira ogleda se u tome da su u istoj kategoriji po dva razreda npr pvi i drugi, peti i šesti… kao i to da pravo nastupa imaju svi koji se bave karateom bez obzira kojoj federaciji illi uniji pripadaju. Regionalno školsko prvenstvo ujedno je i kvalifikaciono za Školsku olimpijadu koja će se održati u Novom Sadu. Na ovom turniru Karate klub 014 Valjevo nastupio je sa dvadeset takmičara, koji su ovaj put predstavljali svoje škole. Najznačajni rezultat od svih takmičara ostvarila je Ivana Matić koja je u kategoriji kata zauzela PRVO mesto , pobedivši veoma jake protivnice u šest mečeva, i Neda Damnjnović koja je zauzela Treće mesto . Ostali takmičari KK 014 dali su svoj maksimum i zauzeli od 4 do 8 mesta, što im je omogućilo plasman na školsku olimpijadu.

U nedelju 03.03.2024 u Čačku održano je regionalno prvenstvo za Juniore i Seniore, koje je ujedno i kvlaifikaciono za državno prvenstvo. Ispred karate kluba 014 Valjevo nastupilo je dvoje takmičara koji su imali zapažene rezultate ali nisu uspeli da se domognu nekog od odličja. Turniri za najstarije kategorije su ujedno i najznačajni za klub, ali Karate klub 014 Valjevo deli sudbinu ostalih klubova iz manjih gradova i gradova koji nisu Univerzitetski centri a to je da takmičari odlaze na studiranje i ne mogu da se bave sportom u svom klubu nego su primorani da treniraju u Beogradskim i klubovima u drugim velikim gradovima.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *