Press "Enter" to skip to content

Veliki uspeh i šest medalja reprezentacije Srbije u planinskom trčanju na trci u Severnoj Makedoniji

Reprezentacija Srbije u planinskom trčanju ostvarila je veliki uspeh osvojivši šest medalja na 11. izdanju „Krali Marko trejls“ najstarije trejl trke u Severnoj Makedoniji održane 10. marta.

Reprezentacija Srbije sa selektorkom

U našem nacionalnom timu, predvođenim selektorkom Snežanom Đurić i trenerom Vladimirom Potrićem, bilo je sedmoro predstavnika, a šestoro se našlo na pobedničkom postolju u konkurenciji oko 250 takmičara iz 11 zemalja. Pored trkača sa Balkana, na stazi su bili i Britanci, Poljaci, Šveđani i Amerikanci.

„Krali Marko trejls“ se sastoji od dve trke – kraće pod nazivom Treskavec trejl od 18 km sa 980 metara kumulativnog uspona i duže, Kamena Baba trejla od 35 km i 1.900 m uspona.

Ljiljana Krasic

Na dužem izazovu, u konkurenciji 84 takmičara, Ljiljana Krasić je pobedila rezultatom 4:33:23 sata, a u ukupnom plasmanu, računajući i muške takmičare, zauzela je osmo mesto. Danijel Lončarević je osvojio srebro vremenom 3:51:57, a Slavko Panić je posle 4:00:02 kao treći stigao na cilj. Nemanja Rašković je zauzeo četvrtu poziciju (4:05:48).

Srdjan Mate i Ognjen Vlaskovic

Na Treskavec trejlu, od 160 učesnika Srbija je imala dvoje pobednika. Srđan Mate je bio najbrži rezultatom 1:50:39, a kod dama Mina Kosanović, koja je trku završila za 2:05:54 i bila je četvrta u ukupnom plasmanu. Ognjenu Vlaškoviću je pripala bronza pošto je stazu prešao za 2:03:49.

Ovo je bila kontrolna trka u sklopu priprema za međunarodna reprezentativna takmičenja koja Srbiju očekuju 2025. godine.

Danijel Loncarevic i Slavko Panic

– Obe trke prolaze zanimljivim terenom kakav ne postoji u našoj zemlji, pa je samim tim izazov za naše trkače bio veći. Ponosna sam na sve takmičare, jer se čak šestoro od sedmoro reprezentativaca Srbije našlo na pobedničkom postolju. Ovo je samo zagrevanje i priprema za velike stvari koje nas očekuju u narednom periodu – istakla je selektorka Snežana Đurić.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *