Press "Enter" to skip to content

Večeras premijera predstave „Snežana“ mioničke škole glume

Polaznici mioničke škole glume večeras će od 18 časova u Kulturnom centru u Mionici izvesti predstavu „Snežana“ po tekstu Ace Popovića. Predstava, u kojoj učestvuje 13 mladih mioničkih glumaca, nastala je adaptacijom dve drame „Snežana i sedam patuljaka“ i „Pepeljuga“

1

-Polaznici su na ovom tekstu zajedno radili tokom dve školske godine. Predstava je modernizovana verzija priče o Snežani i sedam patuljaka i smeštena je u prostor izbora za kraljicu lepote. Ovog puta učenici su imali prilike da se oprobaju ispred kamere jer će jedan segment predstave biti i video reklame koje su snimali. U predstavi učestvuje trinaestoro dece koju sa pored rada na samom tekstu učestvovala i u izradi rekvizita i idejnim rešenjima scenografije-kaže Marijana Andrić, diplomirana glumica.

Sva deca na teritoriji opštine Mionica imaju priliku da besplatno pohađaju časove glume koje organizuje Centar za obrazovanje i razvoj, a pod pokroviteljstvom opštine Mionica. Škola glume u Mionici postoji do 2018. godine i vode je diplomirane glumice Marijana Andrić i Maja Lukić, a do sada je kroz školu prošlo više od stotinu dece koja su stekla razna glumačka znanja. Novi polaznici svake godine prikazuju svoje javne časove na kojima izvode početne vežbe glume, dikcije, vežbe improvizacije na zadati tekst, brzalice i drugo. A časovi se održavaju u rekonstruisanom Kulturnom centru „Mionica“ gde su deci obezbeđeni svi neophodni uslovi..

Centar za obrazovanje i razvoj osnovan je 2016. godine sa ciljem zadovoljavanja potreba građana u oblasti obrazovanja i razvoja ljudskih resursa na lokalnom, regionalnom i nacionalnom nivou i za pružanje obrazovno-zabavnih i sportskih aktivnosti. A mioničkoj deci na raspolaganju se besplatni časovi jezika, glume, folklora, plesa, gimnastike, pripremne nastve za prijemni i dr.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *