Press "Enter" to skip to content

Valjevske novorođene bebe dobile hranilice

U okviru projekta pod nazivom “Bebe naše blago”, juče su dodeljene prve hranilice od ukupno 800 doniranih za sve novorođene bebe na teritoriji Valjeva.

hranilice4-1024x683
Foto: Grad Valjevo

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković i predstavnici Fondacije “Humana srca” uručili su deo hranilica pre održavanja “Trke beba” koja se tradicionalno organizuje u sklopu “Tešnjarskih večeri”.

hranilice5-1024x683
Foto: Grad Valjevo

Ostale porodice će svoje hranilice moći preuzeti u Naloj sali Skupštine grada, na 1. spratu, uz ličnu kartu i potpis o preuzimanju robe u narednim danima. Sve bebe rođene u drugoj polovini godine će svoje hranilice dobiti početkom 2024. godine.

Gradonačelnik Valjeva, Lazar Gojković je istakao da grad ima veoma razvijenu mrežu i sistem socijalnih davanja i populacionih mera koje sprovodi, kao i da je svaka nova ideja, koja ima za cilj da doprinese svim stanovnicima grada uvek dobrodošla i da će je rado sprovesti.

hranilice6-1024x1536
Foto: Grad Valjevo

„Grad će uvek podržavati ovakve projekte, koji za cilj imaju da poboljšaju položaj dece i roditelja u našem gradu. Trudićemo se da ovakvih i sličnih projekata bude još više. Pored mera populacione politike, koje grad Valjevo sprovodi od novčane naknade za nezaposlene porodilje, novčane naknade za prvo rođeno dete, mera koje sprovodimo u okviru Lokalnog akcionog plana za decu, a to su besplatni udžbenici za đake prvake, od ove godine besplatan bazen u Petnici za svu decu, besplatna letovanja za decu sa seoskog područja, zimovanja za najbolje učenike, školice plivanja. Mi sada pripremamo dosta novih mera u okviru LAP-a, koje ćemo uskoro usvojiti i objaviti. Zahvaljujem se i ponosan sam na prijateljstvo sa Fondacijom „Humana srca“ i prilici da zajedno podržimo decu od samog početka njihovog života“, rekao je gradonačelnik Lazar Gojković.

„Ponosna sam što sam danas u Valjevu, za koji me veže mnogo lepih mladalačkih uspomena i što je baš ovaj grad izabran da bude deo velikog projekta, koji za cilj ima da se podrže porodice i podstakne rađanje beba, kao najvećeg bogastva naše zemlje. Zahvaljujemo se gradu Valjevu i gradonačelniku što su nas podržali u ideji da bebama u Valjevu ulepšamo prve dane života, jer bez njihove logističke podrške ništa od ovoga ne bi bilo moguće. Velika nam je čast i što je grad odlučio da ova akcija postane tradicionalna, odnosno, da svaka beba rođena u narednim godinama takođe dobije bebi hranilicu od grada.“ istakla je Nikolina Đujić, izvršna direktorka Fondacije.

hranilice8-1024x683
Foto: Grad Valjevo

Foto galerija:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *