Press "Enter" to skip to content

Valjevska gimnazija treća na Integral kupu

U organizaciji Podružnice matematičara Valjevo i Valjevske gimnazije održan je 4. Međunarodni matematički turnir Integral kup, koji je ove godine realizovan korišćenjem informaciono-komunikacijskih tehnologija, na internetu. Mladi valjevski matematičari imali su veoma zapaženu ulogu na ovom turniru na kojem je učestvovalo 140 takmičara iz 5 država. U ekipnoj konkurenciji u kategoriji gimnazija iz Srbije, Valjevska gimnazija osvojila je treće mesto.

Takmičenje Integral kup okupilo je u online formatu učenike od VI razreda osnovne škole do II razreda srednje škole iz BiH, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i naravno Srbije. Iz Podružnice matematičara Valjevo s ponosom ističu da valjevski matematičari uspešno podižu lestvice ciljeva promocije nauke, negovanja matematičkog podmlatka i stvaranja novih mostova saradnje u obrazovnoj zajednici jugoistočne Evrope.

U ekipnoj konkurenciji nagrade su dodeljene u dve kategorije. U konkurenciji gimnazija iz Srbije koje rade po programu matematičke gimnazije, najuspešnija je bila ekipa Matematičke gimnazije iz Beograda, druga je bila ekipa Gimnazije “Svetozar Marković” iz Niša, a treća Valjevska gimnazija. U konkurenciji ostalih gimnazija najuspešnija je bila ekipa gimnazije “Bežigrad” iz Ljubljane, drugo mesto je osvojila Treća gimnazija iz Osijeka, a treće Gimnazija “Slobodan Škerović” iz Podgorice.

“Svi takmičari su pokazali izuzetno visok stepen odgovornosti, kreativnosti u rešavanju problema i poštovanja protivnika, jer su na najbolji mogući način poštovali propozicije turnira i dali pun doprinos da pobede zdrav takmičarski duh, mladost i nova prijateljstva”, navodi Veljko Ćirović, predsednik Podružnice matematičara Valjevo.

Realizaciju turnira pomogao je Grad Valjevo.

 

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *