Press "Enter" to skip to content

Valjevo će se odužiti bokserskoj legendi Slobodanu Laziću Cimeru

Grad Valjevo je prihvatio inicijativu predstavnika Bokserskog saveza Srbije, koja je upućena gradonačelniku Valjeva Lazaru Gojkoviću da jedna od značajnih ulica u gradu na Kolubari ponese ime Slobodana Lazića Cimera, nedavno preminulog boksera i trenera.

Predstavnici Saveza danas su razgovarali sa gradonačelnikom, a sastanku su prisustvovali Đorđe Milanović, član uprave BK „Metalac“ i članovi Gradskog veća Vladimir Mišković i Nenad Patijarević.

„Velika mi je čast što su predstavnici Bokserskog saveza danas u Valjevu i što smo imali dobar i konstruktivan sastanak. Sve je vezano za inicijativu da bokserska legenda Slobodan Lazić Cimer, naš sugrađanin, dobije ulicu sa svojim imenom u svom gradu. Pored toga dogovorili smo se da u budućnosti bokserska sala koja se nalazi u samom centru grada, takođe dobije ime po Slobodanu Laziću Cimeru. Pričali smo svakako da ćemo kao Grad ponovo pomoći, koliko naravno budemo imali sredstava u budžetu za narednu godinu, a svakako ćemo se potruditi da animiramo što više privrednika, uspešnih ljudi i entuzijasta i zaljubljenika u boks da nam u tome pomognu. Danas smo se usaglasili sa nekim idejama i stavovima, a u narednom periodu ćemo videti kakva je procedura što se toga tiče“, rekao je gradonačelnik Lazar Gojković.

Predstavnik Bokserskog saveza Srbije je Tadija Kačar je ovom prilikom rekao da je Slobodan Lazić Cimer odličan bokser, divan čovek, istaknut trener, vaspitač i pedagog.

„Našu inicijativu su prihvatili bokseri iz ostalih država kojima je on bio trener na Olimpijskim igrama, na kojima su naši bokseri osvojili četiri olimpijske medalje.Drago mi je što je ovu inicijativu prihvatilo i rukovodstvo grada Valjeva. Pre svega zbog toga što je to čovek koji zaslužuje najviše poštovanje od generacija koja dolaze, tako da smo ovde došli pre svega zahvaljujući predsedniku Nenadu Borovčaninu“, istakao je Tadija Kačar.

Nenad Borovčanin, predsednik Bokserskog saveza Srbije se zahvalio gradonačelniku na prijemu i na prihvatanju inicijative, čime je kako kaže gradonačelnik pokazao da neguje tradiciju, sportske vrednosti starijih sugrađana koji su zadužili ne samo Valjevo, već celu Srbiju i nekadašnju Jugoslaviju.

„Bokserski klub Valjevo, prošlogodišnji ekipni šampion, ponovo će dobiti podršku grada Valjeva da nastavi svoj razvoj. Upravo smo o tome razgovarali sa gradonačelnikom i dogovorili da Grad stane iza kluba i da to bude klub i sport koji je i nekada bio ponos i dika ovoga grada. Mi kao Bokserski savez ćemo uz svu neophodnu opremu, u organizacionom smislu, pomoći da Valjevo ima mlad bokserski klub kao ponos Valjeva i Valjevaca“, naglasio je predsednik Bokserskog saveza Srbije.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *